• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

AT ARABASIYLA ADRESE TESLİM PAZAR ÇANTASI

10/11/2022

AT ARABASIYLA ADRESE TESLİM PAZAR ÇANTASI

    Çivril’de yaşayan 71 yaşındaki Kenan Vural at arabasıyla pazar çantalarını taşıyor.

    Elli yıldır at arabasıyla pazar alışverişlerini taşıyan Kenan Vural Çivril’de evlere paket servisinin mucidi olarak görülüyor. Çanta başına 10 ile 12 lira arasında fiyat alan Vural her Perşembe pazar yerinde müşterilerini bekliyor.

    Son zamanlarda yaygınlaşan motokurye mesleğini 50 yıldır at arabasıyla yapan Kenan Vural(71), Çivril pazar esnafının ve pazara gelen ev hanımlarının en büyük yardımcısı. Perşembe günü kurulan ilçe pazarında yaşlı ve kadınların en büyük yardımcısı olan Kenan Vural mesleğin son temsilcisi.

    Evi pazaryerine uzak olan ve aldıklarını taşımakta zorlananların en büyük yardımcısı olan arabacı Kenan, arabacılık mesleğinin unutulduğunu belirterek “50 yıldır bu işi yapıyorum. Beş yıl öncesine kadar çok yapan vardı ama zamanla herkes bıraktı. At bakmak zahmetli, günden güne de zorlaşıyor. Bir zamanlar herkes eşyasını bize taşıtırdı” dedi.

    Devamlı müşterilerimiz var

    Her hafta pazara geldiğini belirten Kenan Vural “Hiç aksatmadan her hafta gelirim. Devamlı müşterilerimiz var. Biz varız diye pazara gelen yaşlılar var. Onlar alışverişini yapar en son bize uğrar aldıklarının yerini söyler gider. Bizde çantalarını arabamıza yerleştiririz sonra da dağıtımını yaparız” dedi.

    Yaşlılar ile birlikte çocuklu bayanlarında kendilerini tercih ettiğini belirten Vural “Küçük çocuğu olan ev hanımları da çok gelir. Çocuğu ile çanta taşımak zor olduğu için biz evine kadar yardımcı oluruz. Bayan ve yaşlılar kadar bizi tercih eden pazarcılar da var. Bazı pazarcı esnafı müşterisine dağıtım hizmeti de verir. Alışverişini yapanlara çantayı ben yollarım der ve bizimle müşterisinin evine yollar bu da herkes için kolaylık oluyor” dedi.

    Adresleri navigasyonla değil tarifle buluyor

    Kendilerini tercih edenleri genelde tanıdıklarını belirten Kenan Vural “Bilmediğimiz ev yada iş yeri olursa genelde yanındaki komşusundan yada bizim eşya götürdüğümüz kişilerden tarif ederler. Mutlaka buluruz kimseden numara açık adres almayız pazar çantasını bırakan herkesin evini bulur eşyasını teslim ederiz” dedi.                              Haber: Naciye ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası