• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

DESTEKLEMELER İÇİN ÇKS’NİZİ KONTROL EDİN

10/11/2022

DESTEKLEMELER İÇİN ÇKS’NİZİ KONTROL EDİN

    Çivril Ziraat Odası çiftçileri ÇKS kayıtlarını kontrol etmeleri için uyardı.

    Çiftçilerin destekleme alabilmeleri için sistemde aktif durumda olmaları gerektiğini ifade eden başkan Özkul “Çiftçilerimiz 31 Aralıktan önce ÇKS kayıtlarını odamızdan kontrol ettirebilirler” dedi.

    Çiftçi üye kayıtlarını güncellemeyen çiftçilerin pasif duruma düşeceği ve gelir desteği, mazot ve gübre gibi desteklerden yararlanamayacaklarını kaydeden Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, son başvuruların 31 Aralık tarihi olduğunu hatırlattı.

    Özkul yaptığı bilgilendirmede, "2023 üretim yılı ÇKS başvuruları başladı, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Çiftçilerimizin destekleme alabilmesi için Ziraat Odası üyeliği aktif olmalıdır. Yeni yayımlanan ÇKS yönetmeliğince e-devlet üzerinden başvurular alınmaktadır. Başvuru esnasında "Ziraat Odasına kayıtlı aktif üyeyim" seçeneği işaretlenmektedir. Çiftçi eğer bağlı olduğu odaya başvurup çiftçiliğe devam ettiğini beyan etmez ve bilgilerini güncellemezse pasif duruma düşecektir. Pasif konuma düşenler destekleme alamayacaktır. Güncelleme yapmayan üyeler pasife çekilerek İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirilecektir. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için 31 Aralık 2022 öncesi odamıza gelerek bilgilerini güncelleyebilirler” diye konuştu.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası