• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

ÇİVRİL’DE OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

29/09/2022

ÇİVRİL’DE OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

    Çivril’de okulların açılmasıyla birlikte okul kantinleri denetimleri de başladı.

    Gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Çivril genelindeki okul kantinlerinde denetimler yaptı.

    Okul kantin ve yemekhanelerinde yapılan gıda güvenliği denetimlerinde ciddi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Kantin işletmecilerine görülen eksikliklerin giderilmesi için gerekli uyarılarda bulunuldu. Ekipte bulunan gıda mühendisi ve sağlık teknisyeni, hijyen ve gıda güvenliği kontrollerini yaparken, zabıta ekipleri de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, fiyat tarifesinin uygunluğu, yasal mevzuata uygun olmayan yönler olup olmadığı açısından incelemelerini tamamladı.

    Denetimlerle ilgili olarak yapılan bilgilendirmede, okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden denetlenmesi genelgesine göre ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerekli denetimleri yaptıkları bildirildi. Açıklamada “Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ilçemizde bulunan okullara ait yemekhane ve kantinlerde rutin gıda kontrolleri yapılarak gıda hijyeni yönetmeliği ve genel mevzuat hakkında bilgilendirme yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

    Okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden denetlenmesi genelgesine göre, kantinlerde kızartma, cips, çikolata, gofret, şeker, kek ve tatlandırıcılı içecek gibi ürünler satılamayacak. İçme suyu, ayran, pastörize süt dışında kalanlar, satışı uygun olmayan içecekler olarak sıralanıyor.                          Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası