• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

TOKALI KANYON GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR

26/08/2022

TOKALI KANYON GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR

    Çivril’in eşsiz güzelliklerinden Tokalı Kanyon güzelliği ile büyülüyor.

    Akdağ’ın Çivril sınırları içinde bulunan ve sadece Ağustos ayında geçilebilen Tokalı Kanyon doğal güzelliği ile doğaseverler ve ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Derin uçurumların üzerindeki kayalardan dolayı Tokalı adını alan kanyon Türkiye’nin en güzel doğal kanyonları arasında gösteriliyor.

    Beycesultan Höyüğü, Balbal Mezarları, Akdağ Tabiat Parkı, Işıklı Gölü, Eumania Antik kenti, Gümüşsu Şelalesi gibi doğal güzellikleri ile Ege bölgesinin en çok ziyaret edilen noktalarından Çivril’de bulunan Tokalı Kanyon Ağustos ayı ile birlikte ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Zorlu doğa ve coğrafyası ile yılda sadece Ağustos ayının ikinci haftasından sonra geçilebilen Kanyon ekstrem sporcular ile doğa severlerin sıkça ziyaret ettiği noktaların başında geliyor.

    Akdağ Sığırkuyruğu yaylasından başlayan ve yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüş alanı ile Ege bölgesinin en uzun kanyonu olan Tokalı Kanyon, içinde barındırdığı göletler, doğal yaşam alanları, eriyen kar suyunun oluşturduğu dere ve yürüyüş yolu ile doğa sporları severlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarını da cezbediyor.  

    Yılın her mevsiminde eşsiz bir güzelliğe bürünen Tokalı Kanyon’da Çivril Belediyesi ve AKİDAK tarafından Ağustos ayı içerisinde uzman ve çevreyi bilen sporcular eşliğinde yürüyüş ve etkinlikler düzenleniyor.H:Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası