• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

IŞIKLI GÖLÜ EN ÇOK GEZİLEN YER OLDU

01/08/2022

IŞIKLI GÖLÜ EN ÇOK GEZİLEN YER OLDU

Işıklı Gölü, Denizli’nin en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinden biri oldu.
Işıklı Gölü Denizli’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi oldu. Pamukkale’den sonra en çok ziyaret edilen Işıklı Gölü, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.
Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlası konumunda bulunan Çivril Işıklı Gölü ağırladığı yerli ve yabancı turistler ile ilçe ve Denizli turizmine büyük katkı sağlıyor. Yaklaşık 60 kayıtlı teknenin günde 10 saat tur düzenlediği göl binlerce kişiyi ağırlıyor.
Turlar, Seraserli ve Beydilli’den başlıyor
Sulama amaçlı yapılan ve bugüne kadar tarım, su ürünleri ile balıkçılık ve avcılık ile bölge halkına büyük gelir sağlayan Işıklı Gölü son zamanlarda artan Nilüfer Çiçeği turizmi ile ilçeye hareket kazandırdı. Gölde, Haziran ayında başlayan ve Ağustos ayında sona eren kayık turları düzenleniyor. Seraserli ve Beydilli mahallelerinden düzenlenen kayık turları ile yaklaşık 300 dönümlük alanda açan Nilüferler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 1 ve bir buçuk saat süren turlarda, ziyaretçiler gölün doğal yaşam alanı ve kuş türlerini de yakından görüp fotoğraflayabiliyorlar.
Çivril Belediyesi’nin hazırladığı Turizm Master Planı ve Çivril tanıtım faaliyetleri kapsamında Beydilli ve Seraserli mahallelerinde yapılan iskele ve sosyal tesisler ile turizme kazandırılan göl son yıllarda evlilik teklifleri ve klip çekimlerinin de gözde mekanlarından oldu.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası