• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

15 TEMMUZ'UN 6. YILDÖNÜMÜ'NDE

21/07/2022

15 TEMMUZ'UN 6. YILDÖNÜMÜ'NDE

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan FETÖ’ nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine karşı Türk Milleti’nin verdiği mücadelenin 6. yıldönümünde Çivrilli vatandaşlar meydanlara akın etti.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine karşı aziz Türk milletinin verdiği mücadelenin 6. Yıldönümü Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir araya gelen Çivrilli vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla hain darbe girişiminin 6. Yıldönümünde meydanlara akın etti. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, şehitlerin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duası ile devam etti. Ardından meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlar, okunan şiirlerle hüzünlü anlar yaşadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Mehteran takımı eşliğinde fener alayı yürüyüşü yapıldı. 15 Temmuz Demorkasi ve Milli Birlik Günü resim sergisi açıldı. Program, Grup Dildade’nin seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ile devam etti.
15 Temmuz'da birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha anladıklarını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini, bayrağını, demokrasiyi hedef alan Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı Türk milletinin verdiği mücadelenin 6. yıldönümündeyiz. Nasıl ki aziz Milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında düşmana karşı yek vücut mücadele etti. Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden birinin yaşandığı Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine karşı da vatanını canı pahasına korudu. 15 Temmuz, yüce milletimizin tankların önüne yatarak vatanını koruduğu tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir demokrasi zaferidir. O kanlı gecede Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ülkemizin dört bir yanında meydanları dolduran vatandaşlarımız kahramanlıklar gösterdi. Biz 15 Temmuz’da, birlik ve beraberliğin, demokrasinin önemini bir kez daha anlamış olduk. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimi sırasında hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit düşen 251 vatandaşımızı rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın.” Şeklinde konuştu. Programa Çivril Kaymakamı Turan Soğukoluk, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, idari amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası