• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

İSMAİL ÖZCAN İLKOKULU EN ÇEVRECİ OKUL SEÇİLDİ

23/06/2022

İSMAİL ÖZCAN İLKOKULU EN ÇEVRECİ OKUL SEÇİLDİ

Çivril İsmail Özcan İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Çevre Dostu Bin Okul’ projesinde Denizli’yi temsil ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığının, Türkiye genelinde, okullarda çevre bilincini arttırmaya yönelik olarak başlatmış olduğu; Çevre Dostu Bin Okul projesinin Çivril temsilcisi İsmail Özcan İlkokulu oldu. Okulda proje kapsamında florasan lambalar değiştirilirken okulun elektrik ihtiyacı da çatıya kurulan GES’ten sağlanıyor. Daha az tüket! Geri dönüştür! Tekrar kullan! Sloganıyla öğrencilere; çevre bilinci, geri dönüşüm alışkanlığı ve doğa ile dost olma düşüncesi verilmeye çalışılıyor.
Öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan çevre Dostu Okul projesinde Çivril’i temsil eden İsmail Özcan İlkokulu okulun çatısına kurduğu GES ile kendi elektriğini üretirken yağmur suları için yaptığı depo ile de biriken sular ile bahçesini suluyor. Proje kapsamında okul kütüphanesi de geri dönüşüm malzemelerinden yeniden tasarlandı. Gönüllülük esasına göre okulda eğitim gören tüm öğrencilerin katıldığı projede öğrenciler bir öğretim sezonunda topladıkları 600 kilogram atık ve 25 kilogram pil ile de çevreye büyük destek sağladı.
Okuldan yapılan bilgilendirmede projenin amacının öğrencilerde çevreye yönelik farkındalık oluşturma, yeşil, temiz ve yaşanabilir bir Çivril için önemli bir adım atmak olduğu ifade edildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası