• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

BİSİKLET FESTİVALİ COŞKUYLA TAMAMLANDI

15/06/2022

BİSİKLET FESTİVALİ COŞKUYLA TAMAMLANDI

Çivril Belediyesi ile Çivril Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü'nün (AKİDAK) birlikte düzenlediği Çivril 4. Bisiklet Festivali 250 bisikletçi ve 26 bisiklet kulübünün katılımıyla sona erdi.
İlçemiz Çivril’de bisiklet festivali sona erdi. Çivril Belediyesi ile Çivril Akdağ ve İzcilik Kulübü’nün (AKİDAK) birlikte organize ettiği Çivril 4.Bisiklet Festivali tamamlandı. 250 bisikletçinin ve 26 bisiklet kulübünü katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Bisiklet Festivali katılım sağlayanların Çivril Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşü ile başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra şehir içindeki bisiklet turu kırk kültür tabakasına rastlanan Beyce Sultan ile devam etti. Geceyi Ahmetçik Mesirelik Alanı’nda geçiren bisikletçiler sabahın ilk ışıkları ile yola koyuldular. “İki Teker Herkese Yeter” kapsamında düzenlenen festival in ikinci gününde İğdir, Naldanlı , Belkuyu, Belence, Aşağı Çapak, Osmanköy, Işıklı güzergahı olmak üzere 70 km pedal çevirdiler. İkinci gün şenlikleri akşamın ilk saatlerinde düzenlenen eğlence ve konser ile devam etti. Festivalin son gününde bisiklet severler, Beydilli, Gümüşsu, Süngüllü, Çandır, Emirhisar ve Ahmetçik mevkinde turlarını tamamladılar. Bisiklet festivalinde Eskişehir, İstanbul, Uşak, Kütahya, İzmir, Manisa, Antalya, Ankara Konya, Trabzon, Afyonkarahisar, Adana, Çanakkale başta olmak üzere ülkenin dört bir yerinden bisikletsever festivaldeki yerini aldı. Bunun yanında Cezayir’den gelen misafirler vardı. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ Çivril, 7500 yıllık tarihi bir yer.. 1176 tarihinde Miryokefalon Zaferi ile Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklar. İlçemizde bu yıl bisiklet festivalinin 4. sünü düzenledik. Türkiye’de bisiklette 3. sıradayız. Ülkemizin dört bir yanından gelen bisiklet severleri Çivril’imizin güzellikleri, doğası, kültürü ve tarihiyle buluşturduk. Bisiklet festivalinin güzellikler getirmesini, hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Renkli görüntülerin yaşandığı Çivril Bisiklet Festivalinin 4’üncüsüne Mehmet - Duygu Kırkıcı çifti İstanbul’dan bisikletle 550 km pedal çevirerek katıldı. Yeni evlenen Ayhan Funda çifti de balayını bisiklet festivalinde gerçekleştirdi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası