• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

“ÇİVRİL’Lİ VATANDAŞLARIMIZIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM”

12/05/2022

“ÇİVRİL’Lİ VATANDAŞLARIMIZIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM”

Çivril Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi Yapıldı.
Gerçekleştirilen toplantıya muhalefet meclis üyelerinin soruları ve başkan Niyazi Vural’ın cevapları damga vurdu. Muhalefet meclis üyelerinden CHP Grup Başkan Vekili Tunay Yazıcı “Kesin hesap cetvelini analiz ederek iyi bir çalışma yaptığımızı umuyorum.
Yaptığımız çalışmalar neticesinde özellikle rakamların birbirine örtüşmediğini gördük. Çevre koruma müdürlüğüne bütçeden para ayrılmadığını gördük ama 678,183,00 lira harcanmış. Bu ödenek ayrılmadığı halde harcanmış, bunun cevabını rica ediyorum. Yine muhtarlık işler müdürlüğü için hiç para harcanmamış ama bütçeden 134 bin TL ayrılmış. Bu para ayrıldı neden kullanılmadı. Yine tarımsal hizmetler müdürlüğü için bütçeden 959 bin TL para ayrılmış sadece 19500 TL hizmet alımı yapılmış. Bu kadar paradan çok büyük bir fark görünüyor. Neyi planladınız da neyi yapmadınız. İmar şehircilik müdürlüğü için 385 bin TL hizmet alımı planlanmış yine karşılığı olarak 155 bin TL para harcanmış. Burada söylenecek çok şey var ama gördüğüm kadarıyla planlama yapılmadığı ve rakamların birbiri ile örtüşmediği görülmekte.
Meclis üyeleri olarak hepimizin görevi halkımızın vergilerini korumak ve namusluca harcamak, bu meclisin namus borcudur.
Ardından yine muhalefet meclis üyelerinden CHP’li Semih Dere söz aldı. Dere yaptığı konuşmada fen işleri müdürlüğümüzün bütçesi için ayrılan ödenek 16635 bin lira olmasına karşılık toplam ödenen bütçe gideri 23 milyon 781 bin 582 lira olmuştur. Arada oldukça yüksek bir bütçe aktarımı olduğu görülmektedir. Tabloları elimizdeki veriler çerçevesinde incelediğimizde bu bütçe aktarımının maliye hizmetler müdürlüğüne verilen akaryakıt alımı için tahsis edilen 11 milyon liralık ek bütçeden bu tarafa kaydırıldığı görülmektedir. Bu iki birimden bütçe ödeneği aktarılması hususunun meclisimizden geçmesi gerekmemekte midir? Meclisimizden geçmesi gerekmemekte midir? Meclis kararı gerekli değil midir? Neden meclis kararına gerek görülmemiştir? 11 milyon lira akaryakıt alımı için ihtiyaç olmasına karşın maliye hizmetler müdürlüğümüzün tablolarına baktığımızda aslında müdürlük içerisinde çözülebilecek 7432 lira bir para varken müdürlük içerisinde çözülmeyip bu para başka birimlere aktarılmış bunun sebebini de merak ediyorum.
Niyazi Vural; Tunay beyin rapora karşı beyanları ile başlayalım. Bahsi geçen müdürlüklerde ayrılan bütçelerin neden kullanılmadığını, kullanılmayacaksa neden ayrıldığını sordu. Her zaman ifade ettiğimiz gibi belediyenin bütçesinin bir işletmenin bütçesinden, bir aile bütçesinden farkı yok. Yıl içerisinde yapacağınız harcamaları belli kalemlere bölüyoruz. Ama nasıl ki bir ailede olağan üstü harcamalar olabiliyorsa, bu şekilde olağan üstü çıkan harcamalar bütçe kalemleri oluşabiliyor. Tunay bey’in sorusunun cevabını esasında Semih bey verdi. Muhtarlık işlerine bir ödenek bir bütçe ayrılmış bu kullanılamış, fen işlerinde kullanılmış. Bunda yadırganacak bişey yok. Bütçe belli kalemlerde ayrılır ihtiyaç olan kalemlere aktarımı yapılır. Temsil tanıtma gideri 2019’da 712 binken 2021’de 112 bine düşmüş. Bize belediyenin hakkını savunuyor diye teşekkür etmeniz gerekirken her yerden ne bulabiliriz derdindesiniz. Biz emin olun Çivril’li hemşehrilerimizin tek kuruşuna zayi gelmesin diye elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Harcamalarımızı kısıtlıyoruz. Biz tasarruf etmişiz belediyemizi fen işlerinin hemşehrilerimizin ayağı çamura değmesin diye yaptığı harcamalara aktarmışız paraları. Kendi temsil tanıtma giderlerimizi bile buralara aktarmışız, ama siz bunu bile eleştiriyorsunuz. Benim size diyecek bir şeyim yok. Ağzımızla kuş tutsak, bizim size yaranma gibi bir derdimiz düşüncemiz yok. Çivril’li vatandaşlarımızın sağ duyusuna güveniyoruz. Onların bizimle ilgili düşüncelerini gayet iyi biliyoruz. Şu an bütçemiz falza verdi bankada paramız da var. Bu parayı küresel kriz nedeni ile yaptığımız ihalelere katılımın gerçekleşmeyişinden dolayı kullanamadık.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası