• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİ DESTEKLERİNDE HIZ KESMİYOR TOHUM DESTEĞİ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

05/05/2022

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİ DESTEKLERİNDE HIZ KESMİYOR TOHUM DESTEĞİ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Başkan Zolan: “Çiftçilerimizin mutlu olması, bizleri de mutlu edecektir”
Kırsala verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi,3 ilçedeki 4 bin dekar alanda üretim yapacak 515 üreticiye 9 tonluk silajlık mısır tohumu desteği verdi. Projenin çiftçilere katkı sağlayacağını belirten Başkan Zolan, “Çiftçilerimizin mutlu olması, bizleri de mutlu edecektir” dedi.
Denizli’de kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi ve tarımda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amacıyla çiftçileri yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, üretici desteklerinde hız kesmiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliğinde “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” ileÇameli, Beyağaç ve Kaleilçesindeki 4 bin dekar alanda üretim yapacak yaklaşık 515 üreticiye9 ton silajlık mısır tohumu desteği verdi. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Çameli İlçe Otogarı’nda tohum dağıtım töreni düzenlendi. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti Çameli İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz, Denizli Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Saffet Üge, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, çiftçiler ve davetliler katıldı.
Tarım ve Orman Denizli İl Müdür Yardımcısı Ügeher geçen yıl Denizli’de bitkisel ve hayvansal üretimin verim ve kalitesinin arttığını söyledi. Üge, “Çiftçilerimizin en ucuz şekilde hayvan yemi üretimi ve meralardaki ot verimliliğinin sağlanması amacıyla Çameli, Beyağaç ve Kale’de 515 üreticiye verilmek üzere 9 ton silajlık mısır tohumu desteğinde bulunuyoruz” dedi.Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan da Çameli’detarımın yanı sıra hayvancılığında yoğun olarak yapıldığını kaydetti. Başkan Osman Zolan’ın kendilerine her zaman her konuda destek olduğunu belirten Arslan, “Yem fiyatlarını düşürebileceğimiz en büyük faktörlerden biri kaba yem üretimi. Kaba yem üreteceğimiz madde de bu silajlık mısır tohumu. Bu proje gerçekten bize çok büyük katkı sağlayacak. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Zolan: “Çameli parmakla gösterilen ilçeler arasına girdi”
Başkan Osman Zolan ise, Denizli’nin 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından kırsal kalkınma açısından da pek çok önemli yatırım ve hizmet gerçekleştirdiklerini söyledi. Çameli ilçesi ve Denizli genelinde çiftçilere yönelik yapılan çalışmaları tek tek anlatan Başkan Zolan, “Çiftçimizin neye ihtiyacı varsa onu gidermek için uğraşıyoruz. Çamelison 7-8 yılda hamdolsun çok mesafe aldı. Çameli bugün parmakla gösterilen ilçeler arasına girdi. Artık herkes Çameli’ne gelmek istiyor” dedi. Çameli’de çiftçilerin yanı sıra hayvancılıkla uğraşan vatandaşları da unutmadıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Hayvancılığımız her geçen gün gelişiyor. Bu noktada birçok çalışmamız var. Bugün desteklediğimiz kaba yem diye tabir edilensilajlık mısır, hayvancılıkta verimlilik ve kaliteyi çok daha yukarıya çıkarabilecek bir üründür” diye konuştu.
“Üreticinin her zaman yanında olduk”
Başkan Osman Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Dışarıdan satın alacağımız yemle hayvancılığın sürdürülebilmesi ekonomik değil, doğru da değil. Bizim öncelikle kendi imkanlarımızla yemimizi sağlamamız lazım. Çameli’mizin yanında Beyağaç ve Kale ilçemizi kapsayan silajlık mısır tohumu dağıtım işlemi gerçekleştiriyoruz. Bu bir başlangıç. Seneye geri dönüş ve talebe göre üreticilerimizi daha geniş şekilde desteklemeyi Allah’ım bizlere nasip etsin. İnşallah bu projemiz çiftçilerimize katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimizin mutlu olması, bizleri de mutlu edecektir.Allah’ım bereketli eylesin. Bol ürün olsun. Biz üreticinin her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından çiftçilere silajlık mısır tohumları teslim edildi.
T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası