• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

YENİKÖY’DE DOĞAL GAZ ÇIKTI

25/04/2022

YENİKÖY’DE DOĞAL GAZ ÇIKTI

Çivril’in Yeniköy Mahallesi’nde eski su kuyusunun temizlenmesi için yapılan çalışmada doğalgaz çıktı. Saattlerdir durmadan yanan gazda su ile sıkışmadan dolayı zaman zaman küçük çaplı patlamalar da meydana geliyor.
Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Ferruh Altındağ geçen sene söktüğü elma bahçesine bu sene mısır ekmek için eski su kuyusunu temizlemeye başladı. Çalışmalarına devam ederken su ile birlikte gaz çıktı. Çıkan gaza ateş tutan Altındağ yandığını görünce hemen belediye yetkililerine haber verdi.
Kuyudan koku geldiğini fark eden bahçe sahibi “Ferruh Altındağ sabah saatlerinde yaptığımız çalışmada su kuyusundan koku geldiğini farkettik. Önce suyun işe yaramayacağını düşündük. Daha sonra çıkan gaza ateş tuttuk ve gaz parladı. Devletimiz için çok sevindik bedava enerji. Saf gaz yanıyor. Benim toprağımda olması mesele değil vesile olmama çok sevinirim’’ dedi.
SAATLERDİR YANIYOR
Doğalgazda dışa bağımlı olan Türkiye için umut ışığı doğduğunu dile getiren Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Latif Selçuk "Çivril’in Yeniköy Mahallesinde çiftçilerimiz eski su kuyusunu temizlemek için çalışma yaparken 12 metrede bir kokuya rastlıyor ve durumu belediyeye bildiriyorlar. Biz buraya geldiğimizde ateşle baktık ve yanan bir gaz olduğu gözlemledik. Yetkililere haber verdik bekliyoruz. Buradan ben yetkililere sesleniyorum, ülkemizin bu konuda dışa bağımlı bir durumu var. Bu gazın çıktığı yerin bizzat araştırılarak incelenmesini, yetkililerin buraya hızlı bir şekilde müdahale etmesini istiyoruz. Gaz yaklaşık 15 saattir 30 cm’lik eni olan bir delikten 2 metre yükseklikte yanmaya devam ediyor" diye konuştu.
Mahallede görüştüğümüz bazı vatandaşlar daha önce Yeniköy’ün bir çok yerinden gaz çıktığını fakat kimsenin yetkililere haber vermediğini daha sonra da delikleri kapattıklarını ifade ettiler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası