• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

CABAR ŞEHİTLERİ ANISINA ÇORBA DAĞITTILAR

06/04/2022

CABAR ŞEHİTLERİ ANISINA ÇORBA DAĞITTILAR

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Cabar katliamının 101. yıldönümünde yakılarak şehit edilen 83 Cabarlı vatandaşın anısına ve tüm şehitlerimiz için çorba dağıttı.
Cabar katliamının 101. yıldönümünde Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Yunanlılar tarafından çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden şehit edilen 83 Cabarlı anısına ve tüm şehitlerimiz için çorba dağıttı. İlçe merkezinde Perşembe günleri kurulan semt pazarına tezgah açmaya ve hayvan pazarına gelenlere sıcak çorba dağıtıldı. Cabar katliamının 101 yıldönümünde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, ““Bundan 100 yıl önce Yunan askerleri, ilçemize bağlı Cabar köyünde çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden 83 vatandaşımızı yakarak şehit etti. Bizlerde ekiplerimiz ile birlikte pazarcı esnafımıza, hayvan pazarına gelen vatandaşlarımıza ve pazara gelen vatandaşlarımıza Cabar katliamında şehit olanların hayrına çorba dağıttık. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun" şeklinde konuştu.
Cabar katliamının 101 yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Yunanlılar tarafından yakılarak şehit edilen 83 vatandaşımızın anısına yarın Çivril Belediyesi tarafından mevlid-i şerif okutularak, lokma hayrı yapıldı. Ardından Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Turgut Tok ve Emine Özcan Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Münir Sayhan tarafından “Cabar Katliamı ve Milli Mücadele’de Çivril” konulu konferans düzenlendi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası