• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

ÇİVRİL’Lİ GAZİ DOLANRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

18/11/2021

ÇİVRİL’Lİ GAZİ DOLANRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Çivrilli Gazi 65 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
Çivrilli Gazi Kadir Garip telefon dolandırıcılarının tuzağından banka çalışanın dikkati sayesinde kurtuldu.
Kendisini telefonla arayan ve hesabına yanlışlıkla para yattığı yalanına inanan Gazi Kadir Garip telefon dolandırıcılarına 65 bin lira kaptırmak üzereyken banka çalışanının dikkati ile dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Bucak mahallesindeki evinde ailesi ile birlikteyken gelen telefon ile hesabına para yattığını öğrenen Kadir Garip, hesabına yatan parayı geri göndermeye çalışırken dolandırılıyordu. Banka çalışanının kendisini son anda uyardığını söyleyen Garip “Eğer banka görevlisi ikaz etmese dolandırılıyordum” dedi. Dolandırıcılardan şikayetçi olan Gazi Kadir Garip herkesin dikkatli olmasını istedi.
‘Hesabına yanlışlıkla para yattı’ diyerek dolandırmaya kalktılar
Kadir Garip, hesabı olan bir özel bankadan aradıklarını söyleyen kişiler tarafından telefon ile arandığını söyleyerek “Evde otururken telefonum çaldı. Açtığımda banka hesabıma yanlışlıkla para yatırıldığını ve o parayı geri havale yapmamı istediler. Önce dolandırıcı olduklarını ve kurumsal numaradan aramaları gerektiğini söyledim. Az bir süre sonra yeniden bu sefer kurumsal olduğunu düşündüğüm bir numaradan arayarak bankanın merkezinden aradıklarını ve yanlışlıkla hesabıma para yattığını söylediler kontrol ettiğimde hesabımda onların dediği tutar kadar para vardı. Para benim olmadığı için geri yollanması için talimat vermem gerektiğini söylediler talimat alırken de hesabıma dair bilgi ve şifreleri aldılar. Bende inandım verdim. Daha sonra başka bir kamu bankasındaki hesabımda da yanlışlık olduğunu söylediler ve bilgileri öğrendiler. Bende ilk bankadaki hata orada da oldu düşüncesiyle hesap ve kart bilgilerimi verdim. Telefon ile konuşurken banka hesabındaki 19.500 lira paramı ve hesaba bağlı kredi kartımdan da 14.250 lira olmak üzere 34.250 lira paramı çekmişler. Aynı hesaptan da 30 bin lira kredi başvurusu yapmışlar. Kredi başvurusu yapılınca bankanın Çivril şubesinde çalışan arkadaş beni arayarak hesabımdan ve kredi kartımdan para çekildiğini ve kredi talebim olduğunu söyleyince dolandırıldığımı anladım. Hemen banka çalışanına işlemleri durdurması talimatını vererek ilçe merkezine geldim ve jandarmaya giderek şikâyetçi oldum” dedi.
Askerlik görevini yaparken gazi olan Kadir Garip sorumluların bir an önce bulunmasını isterken vatandaşları da bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası