• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

IŞIKLI GÖLÜDEKİ SAZLIK ALANLARI YİNE YAKTILAR

18/11/2021

IŞIKLI GÖLÜDEKİ SAZLIK ALANLARI YİNE YAKTILAR

Işıklı Gölü’ndeki sazlık alanlar her yıl aynı dönemde yakılıyor. DSİ, Milli Parklar ve Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı soruna çözüm bulamıyor.
Çivril Işıklı Gölü’ndeki sazlık alanlar kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Bazı köylüler sazlıkları sülük toplayanlar tarafından yakıldığını iddia ederken, bazı köy sakinleri de tarla yapmak için sazlıkların yakıldığını iddia etti.
Çivril’in Beydilli ve Bucak mahallelerinde, iki gündür akşam saatlerinde sularının çekildiği 4 farklı noktada yangın çıktı. Yangında sazlık alan ve kamışlar yanarken, alevler zaman zaman metrelerce yükseldi. Yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri müdahale etti.
Her yıl aynı dönemlerde sazlık alanların yandığına dikkat çeken köylüler sazlık alanların sülük toplamaya gelenler ve suların çekildiği alanları tarla yapmak isteyenler tarafından yakıldığını iddia etti. Yangınları kimin çıkardığı belirlenemezken Beydilli muhtarı ve köy sakinleri her yıl yaşanan yangınlara tepki gösterdi. yakılan alanların bir çok canlı türüne ev sahipliği yaptığına dikkat çeken mahalle sakinler bazen alevlerin içinden hayvan çığlıkları duyduklarını söylediler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası