• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

ANADOLUNUN TAPUSU ÇİVRİL MİRYOKEFALON

22/09/2021

ANADOLUNUN TAPUSU ÇİVRİL MİRYOKEFALON

CHP Eğitim Koordinatörü Nejdet Bardan Miryokefalon Zaferi ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Miryokefalon zaferinin Anadolu ve Türk tarihi açısından önemine değinen Bardan “Çivril Anadolu, Anadolu Çivrildir” dedi.
CHP Genel Merkez Eğitim Koordinatörü ve Mali Müşavirler Odası Değişim Gurubu Başkanı Necdet Bardan, Miryokefalon zaferinin yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklama da, zaferin; hem savaş hem de barış açısından önemli bir tarihsel süreç olduğunu belirterek “Kazanmak ve sonrasında barış önermek bugünkü Anadolu’nun temelidir” dedi.
Bardan açıklamasını şöyle sürdürdü “Anadolu Selçuklu Devletinin kazandığı savaş Anadolu’nun tapusudur. Anadolu’nun temeli Çivril’de atılmıştır.. Miryokefalon Savaşında ordusuna komuta eden Selçuklu Sultanı 2.Kılıçarslan ağır hasarlar verdiği Bizans ordusuna ve İmparator Manuel’e barış teklif önermiştir. Kılıçarslan, Eskişehir ve Homa kalelerinin boşaltılıp yıkılması şartıyla Bizans ordusunun geri çekilmesini isteyerek cephe sonrası müzakerede de önemli başarı elde etmiştir. Miryokefelon Savaşı Bizans için bir hezimet, Selçuklular için ise Anadolu’nun hakimiyetini kesinleştirdiği mühim bir başarı olmuştur.”
GÖRKEMLİ KUTLANACAK
Anadolu’nun temeli olan Çivril’in bu tür başarı yıldönümlerini gelecek yıllarda sönük ve yasak savar biçimde kutlamayacağını belirten Bardan “Gelecek yıllarda daha görkemli ve coşkulu kutlamalar yapacağız. Çivril’i yurt ve Dünya genelinde tanıtacağız, o günün mirasına sahip çıkacağız. Toplama değil, kendiliğinden istekli katılımlar oluşturacağız. Gelecek güzel günler yakında. Bu vesileyle Çivril’in Anadolu’yu kucaklamasında emek veren atalarımız önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası