• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

ŞEFTALİ BAHÇELERİNE FOTOKAPAN KURDULAR

09/09/2021

ŞEFTALİ BAHÇELERİNE FOTOKAPAN KURDULAR

Çivril’de şeftali ve tarım ürünleri hırsızlığı artınca muhtar bahçelere foto kapan kurdu.
Çivril Haydan Mahalle Muhtarı Ercan Aydın mahallede artan tarım ürünü hırsızlığına karşı meyve bahçelerine foto kapan kurdu. İlk etapta 4 kapan kurulan mahalleye sezon sonuna kadar 4 kapan daha konulacak.
Çivril’de şeftali ve çekirdek hasadının başlamasıyla artan tarım ürünü hırsızlığına karşı muhtardan teknolojik çözüm. Çivril’in meyve deposu konumundaki Haydan Mahalle Muhtarı Ercan Aydın, mahallelinin ve üreticilerin mağduriyetini azaltmak için bahçelere foto kapan kurdu. Artan hırsızlık şikâyetlerinden sonra 4 foto kapan alan muhtar Aydın, kapanları şeftali bahçeleri ve alım satım merkezlerinin olduğu alanlara taktı. Portatif olan kamera ve kapanların istenilen bölgeye takıldığını belirten Aydın “Kapanları akşam ve sabahın erken saatlerinde muhtelif bölgelere monte ediyoruz her gün yeri ve konumu değişiyor. Şimdilik 4 kapanımız var ilerleyen günlerde 4 kapan daha alacağız” dedi.
Çivril’de hasat dönemi ile birlikte artan ürün hırsızlığı özellikle üreticilerin mağduriyet yaşamlarına ve şikayetlere konu oluyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası