• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

YEŞİL ÇİVRİL ŞEFTALİSİ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

02/09/2021

YEŞİL ÇİVRİL ŞEFTALİSİ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Yeşil Çivril Şeftalisi kendi markasıyla tezgahlarda yerini aldı.
Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden olan Çivril’de üreticiler şeftalinin markalaşması için ilk girişimlerini gerçekleştirdi.
Çivril’in Şenköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ali Sevinç şeftalinin markalaşması için logo tasarladı, bastırdı ve şeftalilere yapıştırdı.
“ÇİVRİL ŞEFTALİSİ BURSA ŞEFTALİSİ OLARAK SATILMASIN”
Çivril pazarında Yeşil Çivril Şeftalisinin Bursa Şeftalisi olarak tanıtılmaması gerektiğinin altını çizen Ali Sevinç; “Bizler yıllardır çiftçilik yapıyoruz. Kendi şeftalimizi pazarda satarken diğer şeftalilerden ayırt edilmiyor. Bende bu konuda Yeşil Çivril Şeftalisi adı altında logo tasarladım ve bu logoyu bastırdım. Bütün şeftalilerin üzerine yapıştırdım. Bu şekilde diğer şeftalilerden farkı bir görünüm kazandı ve artık vatandaşlar Yeşil Çivril Şeftalisi satın aldıklarını biliyorlar. Çivril meyve üretiminde çok önemli bir konuma sahip. Her çeşit meyvemiz mevcuttur. Yeşil Çivril’imizin elması, şeftalisi, hünnabının markalaşması gerekiyor. Bu bir memleket meselesi Yeşil Çivril’den giden şeftalinin tezgâhta Bursa Şeftalisi olarak satılmasını istemiyoruz ”dedi.
ESKİŞEHİR, KÜTAHYA, ANAMUR VE SAMSUN YEŞİL ÇİVRİL ŞEFTALİSİ TÜKETİYOR
Diğer üreticilere birlik çağrısında bulunan Ali Sevinç; “Yeşil Çivril Şeftalisini marka haline getirmemiz gerekiyor, komisyoncu arkadaşlar etiket yaptıralım. Yeşil Çivril Şeftalisi diye etikete yazdıralım. Her kasada bazı şeftalilere yapıştıralım marka olalım. Nasıl Bursa Şeftalisi marka yapmış, nasıl Sarıgöl Üzümü marka yapmış bizde marka olalım. Ben bu hafta deneme yaptım ve gözle görülür sonuçlar elde ettim. Şu an Eskişehir, Kütahya, Anamur ve Samsun’da pazar tezgahlarında Yeşil Çivril Şeftalisi ismi ile satılmaya başladı.
Bunu yapmamın sebebi Eskişehirli pazarcı benden götürdüğü şeftaliye tezgâhında Bursa şeftalisi etiketi koymuş bu durum beni rahatsız etti. Kendi ürünümüzün başka ilin ürünü gibi satılmasını istemiyorum. Çivril’imizin adı ve tadı tüm Türkiye’de hatta dünyada duyulsun. Gelin birlik olalım ve şeftalimizi markalaştıralım ”diye konuştu. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası