• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

ÇİVRİL BELEDİYESİ’NDEN YÖRESEL EL ÜRÜNÜ YAPANLARA TAM DESTEK

25/08/2021

ÇİVRİL BELEDİYESİ’NDEN YÖRESEL EL ÜRÜNÜ YAPANLARA TAM DESTEK

Çivril Belediyesi, Çivril’e ait yöresel el ürünlerinin unutulmaması ve yaşatılması için desteğe devam ediyor. Yöresel kıyafetli Gürpınar bebeği yapmayı öğrenen kadınlar ürünlerini sergiledi.
Eski Hükümet Konağında açılan müzede Çivril’e ait el ürünlerini sergileyen Çivril Belediyesi Gürpınar mahallesinde açılan bez bebek ve kilim sergisinin yaygınlaşması için çalışma başlattı.
İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Çivril Belediyesi tarafından Gürpınar mahallesinde açılan bez bebek ve kilim kursu sona erdi. Mahallede yaşayan kadınların İŞKUR desteği ile yöresel bez bebek yapmayı öğrendiği kursa yaklaşık 30 kadın katıldı.
2 ay süren kurs sonunda Gürpınar yöresel kıyafetli bebek yapmayı öğrenen Gürpınarlı kadınlar yaptıkları bebek ve el ürünlerini sergiledi. Mahallede bulunan sağlık ocağı lojmanında açılan sergi belediye başkanı Niyazi Vural’ın kestiği kurdele ile açıldı. Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürü ile birlikte açılan sergiyi gezen başkan Vural mahalle kadınlarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Bölgede dokunan kilimler ile ilgili bilgi alan ve kilim tezgâhında bir süre kilim dokuyan başkan Vural yöreye ait kilim, halı ve yöresel ürünlerin yaşatılması için halk eğitim müdürlüğü bünyesinde kilim tezgâhı desteği sağlayacakları müjdesini verdi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası