• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

ACIGARA EMEKLİYE AYRILDI

25/08/2021

ACIGARA EMEKLİYE AYRILDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çalışan Çivril’in tanınmış simalarından Acıgara lakaplı İsfendiyar Aydemir geçtiğimiz hafta emekliye ayrıldı.
1994 senesinde Şerif Ali Vural’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde belediyeye giren İsfendiyar Aydemir kurumun çeşitli kademelerinde tam 27 yıl görev yaptı. Son olarak Denizli’nin büyükşehir belediyesi olmasının ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Çivril Şubesinde itfaiye şoförü olarak görevine devam eden Aydemir geçtiğimiz hafta dilekçesini vererek emekliye ayrıldı. Aydemir görev yaptığı 27 sene boyunca yaşadığı ilginç anıları gazetemiz çalışanlarıyla paylaştı. Kendisini en çok etkileyen ve gurur duyduğu hizmetlerinin başında gelen bir anısını şöyle anlattı;
“Henüz işe başlayalı 4-5 ay olmuştu. Tokça mahallesinde bir yangın ihbarı aldık. Hemen itfaiye aracına binerek olay yerine intikal ettik. Çıkan yangın oldukça büyümüş ev cayır cayır yanıyor, alevler neredeyse evin tamamını abluka altına almış durumdaydı. Biz derhal itfaiye aracına hortumları bağlayarak yangına müdehale ettmeye başladık. Gariban bir ailenin evinin yandığı belliydi. 17’li yaşlarda genç bir kızın ağladığını duydum. Bir yandan yangına su püskürtürken bir yandan da kendisini teselli etmeye çalışıyordum. Genç kız evin içinde çeyizinin kaldığını haykırarak feryat etmeye başladı. Ben de onun gözyaşlarına kayıtsız kalamazdım. Hemen evin içine girdim ve genç kızın çeyizini dışarıya çıkardım. Genç kız çok teşekkür etti ve ağlamayı bıraktı. Yaşadığım bu tecrübeyi hiç bir zaman unutamadım. Sayısını hatırlayamadığım kadar yangına müdehale ettim, ancak bu anı beni çok etkiledi.”
“Doğduğum, yaşadığım, çocuklarımı, torunlarımı büyüttüğüm, her taşını, sokağını, caddesini aşkla sevdiğim memleketim Çivril’e 27 yıl boyunca onur ve şerefle hizmet etmenin gurunu yaşadım. Her gittiğim olayı, her duyduğum yangını, kendi canım, kendi evladım gibi saydım, gördüm, koştum, koşturdum.
Görev yaptığım yıllar içinde birçok idareci, başkan ve mesai arkadaşıyla çalıştım. Birlikte heyecanlandık, birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Hepimiz Çivril için çalıştık. Görev yaptığım 27 yıl içinde ne kendime, ne çalıştığım kuruma, ne idarecilerime, ne de başkanlarıma tek bir kötü söz getirmedim.
Sayılı gün, saydık, çalıştık bitti. Onur ve şerefle geçen 27 yıl. Bu yirmi yedi yıl içinde çalışırken, göreve giderken, eğitimde her ne vesile ile olursa olsun üzdüğüm kırdığım arkadaşım, amirim varsa hakkını helal etsin. Memleketine ihanet eden dışında hiçbir zaman bilerek isteyerek kalp kırmadım kırmam. Kırdıklarım üzdüklerim varsa hakkını helal etsin. Ben hakkımı helal ediyorum.
Çivril Belediyesinde başlayan, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde devam eden itfaiyecilik görevimden bugün itibariyle emekliye ayrıldım. Çivril’ime, memleketime layıkıyla hizmet ettiren Rabbime hamd olsun. Emekli oldum ama Çivril’in emrindeyim. Herkesten Allah razı olsun.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası