• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

ÇKS ÜYE KAYDI OLMAYAN TARIM ÜRÜNÜ SATAMASIN

18/08/2021

ÇKS ÜYE KAYDI OLMAYAN TARIM ÜRÜNÜ SATAMASIN

İYİ Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Koray Eren hasat sezonun başlamasıyla artan hırsızlıkların ÇKS ile önlenebileceğini savundu. Tüccarların ÇKS kaydı olmayanlardan tarım ürünü almaması gerektiğini belirten Eren “Hırsızlığı önlemenin en etkin yolu herkesten ürün almamaktır” dedi.
Özellikle şeftali hasadı ile birlikte mahsul hırsızlığının arttığına dikkat çeken Koray Eren “Ürünler olgunlaşınca çiftçimiz mahsulünü çaldırmamak için gece gündüz nöbet tutuyor. Çalan yetiştirticiden daha çok kazanıyor. Bunun önlenmesi için tüccarın dikkatli olması gerek”dedi.
Hasatla birlikte başlayan tarladan hırsızlığın önlenemediğini ve çiftçilerin çok mağdur olduğuna dikkat çeken Koray Eren “Çiftçi ya diğer işlerini bırakacak ya da şeftalisini başında gece gündüz nöbet tutacak. Maalesef ürünler olgunlaşmaya başlayınca bölgemizde hırsızlık olayları artıyor. Çekirdek olunca çekirdekler kesiliyor, haşhaş olunca haşhaşlar kırılıyor. Şeftali olunca sabah erkenden bahçelere girip şeftali toplanıyor. Çalanlar üreticiden daha çok kazanıyor. Bu durumun önüne geçmenin tek yolu tüccarın bilinçli olması ve ÇKS kayıt siteminde olmayan hiç kimseden ürün almamasıdır. Tarladan çalarken yakalanmayan hırsız satarken ya da taşırken yakalanabilir. Tüccar ucuza almak için getiren herkesten ürün almamalı. Satıcının Çiftçi Kayıt Sisteminde olup olmadığını kontrol edecek. Böylece önüne gelen satış yapamayacak” dedi.
Dalgıç pompa ve su motorlarının çalınmasının önüne de aynı şekilde geçilebileceğini belirten Eren “Tarladan sadece ürün çalınmıyor. Dalgıç pompalar, su motorları da çalınıyor. Bunları alan belli satan da belli. Üç kuruş hurda demir fiyatına almak için maalesef alım satım yapılıyor. Canı yanan her zaman çiftçi oluyor” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası