• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

MİKROKREDİ DESTEĞİYLE DİKİM EVİ AÇTI

26/06/2021

MİKROKREDİ DESTEĞİYLE DİKİM EVİ AÇTI

Çivril’de mikro krediden faydalanan Selma Tombak tuhafiye işini büyüterek dikim evi açtı.
Çivril’de yaşayan 43 yaşındaki Selma Tombak 2012 yılında tanıştığı Mikrokredi sayesinde işyerini büyüttü. İşlettiği Tuhafiye dükkânına dikiş makinesi alan Tombak, makinede diktiği yöresel kıyafetleri eşi ile birlikte semt ve ilçe pazarlarında satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Evlendikten sonra Çivril’e yerleşen ve tuhafiye dükkânı açan Selma Tombak televizyonda gördüğü Mikro kredi uygulaması ile 9 yılda işyerini büyüttü. Önceden sadece tuhafiye ve hazır giyim ürünleri alıp satan Tombak, mikrokredi desteği ile aldığı dikiş makineleri ile başladığı kıyafet dikimi sayesinde işlerini büyüttü.
Hem kazancım hem işlerim çoğaldı
İşyerinde diktiği ürünleri semt pazarlarında eşiyle birlikte satan Selma Tombak “kendi hazırladığım ürünleri satmak hem işlerimizin hem de kazancımızın artmasına yaradı” dedi. Mikro kredi ile tanıştıktan sonra Pazar arabalarına hırsız girdiğini ve herşeye baştan başlamak zorunda kaldıklarını belirten Selma Tombak, “işlerimiz yavaş yavaş artarken pazar arabamız soyuldu. Ne kadar ürün varsa çaldılar. Mikrokredi’ye tekrar başvurduk aldığım kredi ile dikiş makinesi aldım yöresel kıyafetler dikmeye başladım. Diktiğim ürünleri eşim pazarlarda satmaya başladı. Hazır giyim ürünü olmayınca zamanla sipariş almaya başladım, ürün yelpazem genişledi. İşlerimiz arttı. 2012 yılından bugüne kadar 95 bin lira kredi desteği aldım. Sıfırdan başladığımız işimizde eşimle birlikte kendi işimizin patronuyuz” dedi.
Kendi işini kurmak isteyen herkesi bekleriz
Mikrokredi sistemini ilk defa Gürpınarda başlattığını ifade eden Tombak “Çivril Gürpınar mahallesinde başlattığımız mikrokredi şu an Çivril merkez, Gürpınar, Işıklı, Aktaş, Haydan mahallelerinden katılan bayan arkadaşlarımızla büyüdü. Az para ile çok iş yaparım diyen bütün becerikli bayanları mikrokredi ailemize bekleriz” dedi.
Bayanlara güvenen ve destek veren Osman Zolan ile Niyazi Vural'a teşekkür ederiz.
Mikrokredi uygulamasının Denizli Büyükşehir ve Çivril belediyesi desteği ile büyüdüğüne dikkat çeken Selma Tombak “en başından beri her konuda olduğu gibi mikrokredi işinde bizden desteklerini esirgemeyen, her zaman yanımızda olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a yine her zaman yanımızda olan Ali Değirmenci başkanımıza, Belediye Başkanlığına seçildiği ilk günden buyana bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen hep yanımızda olup yeri geldiğinde bizlere yol gösteren Çivril Belediye Başkanımız Niyazi Vural’a Mikrokredi Çivril merkez şefi olarak üye arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası