• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

YASİN ÖZTÜRK IŞIKLI’YI MECLİSE TAŞIDI

26/06/2021

YASİN ÖZTÜRK IŞIKLI’YI MECLİSE TAŞIDI

Yasin Öztürk, Çivril ekonominse katkı sağlayan Işıklı Gölü’nün korunması gerektiğini söyledi.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM gündeminde Çivril Işıklı Gölü'nün suyunun çekildiğini ve bu tabiatı korumamız gerektiğini dile getirdi.
Yasin Öztürk konuşmasında AKP iktidarı döneminde gölü besleyen su kolları üzerinde yapılan küçüklü büyüklü göletler yüzünden su kollarının taşıdığı suyun Işıklı Gölü’ne girdisinin yok denecek seviyeye düştüğünü ve kaynaklardan yeterince beslenememesi ile birlikte gölden çekilen tarımsal sulama suyunun doğru yönetilmemesi nedeniyle su yüzeyinin her geçen gün gerilemekte olduğunu ve su miktarı her geçen gün azalmakta olduğunu söyledi. Özellikle nilüfer çiçeklerinin açtığı dönemde Çivril ilçesinin tanıtımına turizmine ve ilçenin ekonomisine katkıda olan bu tabiatın korunmasının gerektiğini konuşmasında yer verdi.
ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER BELLİDİR
Milletvekili Yasin Öztürk, Işıklı Gölü'nün kurumaması için alınacak önlemleri ve yapılması gereken çalışmaları da sözlerinde yer verdi.
"Su Çıkan ve Küfi Çayı üzerinde bulunan baraj ve göletlerden gölümüze yeterli su gidişi sağlanmalıdır. Göle dökülen su kaynaklarının getirdiği tortuların göl kenarına girmeden çökertilmesi sağlanmalıdır. Göle dökülen sanayi ve kanalizasyon atıklarının önlenmesi sağlanmalıdır. Baraj gövdesi ıslah edilip dip çamuru temizleme çalışmaları başlatılmalıdır. Vahşi salma sulama terk edilip damlama sulama yöntemine geçişte çiftçimize kolaylık sağlanması, gerekirse tarımsal teknolojiye geçmeleri için geri ödemesiz, karşılıksız hibe verilmelidir. Bunlar aslında bilinen önlemler ve dünyada örnekleri mevcut. Yeni bir şey keşfetmeyeceğiz, sadece bu önlemleri uygulayabilecek bir siyasi iradeyi hep birlikte ortaya koymamız gerekir." Dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası