• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

“BAŞKAN OLMAYA DEĞİL, ESNAFIN DERDİNE ORTAK OLMAYA GELİYORUZ”

23/06/2021

“BAŞKAN OLMAYA DEĞİL, ESNAFIN DERDİNE ORTAK OLMAYA GELİYORUZ”

Çivril esnaflarından Ramazan Arslan, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifine aday olduğunu açıkladı. Ramazan Aslan, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanlığına aday olacağını söylemesiyle birlikte ortaya çıkan hakkındaki söylentilere yanıt verdi.
“İŞ DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİ İLE KONFEKSİYONCULUĞU BIRAKTIM, ESNAFLIĞIMI BIRAKMADIM”
Esnaflığı değil, sadece iş yerini bıraktığını belirten Ramazan Aslan; “Vergi olarak esnaflığımız devam ediyor. Faal esnaflığımız yok. Bu esnaflığımızı tekrar açamayacağımız anlamında değildir. Esnaflığımı bırakmadım. Sadece iş yerini bıraktım. Hiçbir zaman esnaflarla aramdaki bağı koparmadım. 2 yıldır çalışmıyorum ama bu sırada çoğu kişiyi ziyaret etme fırsatım oldu. Onların dertlerini ve sıkıntılarını dinledim. Bunu boş vakit olarak değil de dolu dolu geçirdim. Esnaf arkadaşlarımın talebi üzerine başkanlığa adayım ”dedi.
“45 YILDIR ESNFALIKLA UĞRAŞIYORUM”
Çeşitli sektörlerde esnaflık yaptığını açıklayan Ramazan Arslan şunları kaydetti: “Giyim, gıda sektörü, marketçilik, bakkalcılık ve toptancılık sektörü gibi işlerde esnaflık yaptım. 1998 yılından 2018 yılına kadar giyim sektörü ile uğraştım. Evlatlarım giyim sektöründe çalışmamı istemedikleri için iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Yakın bir zaman içerisinde çocuklarım istediği meslek dalları ile ilgili yeni bir sektöre giriş yapacağım. Yaklaşık 45 yıllık esnaflık işiyle uğraşıyorum.
“DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞIM İÇİN ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI BİLİYORUM”
Daha önce Esnaf Odası Başkanlığı yaptığını bu işe yabancı olmadığını dile getiren Arslan;”2006 yılından 2010 yılına kadar Esnaf Odası ve Esnaf Kefalette yönetim kurulunda çalıştım. 2010 ve 2014 yılları arasında Esnaf Odası Başkanlığı yaptım. 2015’e kadar da Esnaf ve Kefalette yönetim kurulunda çalıştım.
Burada çalıştığım için dertleri ve sorunları bilen bir kişiyim. Eğer başkan olarak seçilirsem sıkıntıları ve sorunları çözeceğim. Daha önceki çalışmalarımda sıkıntıları tespit ettim. Mesela buraya üyelerimiz geldiği zaman bir bankaya ya da resmi daireye gidiyormuş gibi değil de kendi evine geliyormuş gibi o rahatlıkla gelebilmeleri, sıkıntı ve dertlerini anlatabilmeleri, kimseyi araya koymadan kredileri gerektiği şekilde çıkarabilmek. Bu kredilerde kimseyi zora koymadan işlerini çözmeyi istiyorum. Burada bir başkan olarak değil, büyüklerimize kardeş küçüklerimize ağabey olarak rahatça sorunlarını anlatabilmeliler ve bizde elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.
“BAŞKAN OLMAYA DEĞİL, DERTLERİNE ORTAK OLMAYA GELİYORUZ”
Biz odada üyelerimizin vekiliyiz asil olan anlar diyen Arslan; “Biz esnaflarımıza karşı her zaman güler yüzlüyüz. Kimseye karşı bir art niyetimiz olmaz. Kimseyi araya koymak istemiyoruz. Oraya geldikleri zaman bizzat görüşüp dertlerini çözmek istiyoruz. Biz oraya başkan olmaya değil, dertlerine ortak olmaya geliyoruz. Daha önceki çalıştığım dönemlerde hep birilerini devreye sokmaya çalışıyorlardı. Üyemiz geldiği zaman kendi sıkıntısını anlatsın. Biz zaten üyelerimizin vekiliyiz. Asil olan zaten onlar. Biz onları temsil olarak oradayız. Zaten onların sorununu çözmez isek bir daha dönemde bizlere oy vermesinler. Üyemizin herhangi bir bankada icralık durumu yoksa onun zaten kredi çıkmamasının imkanı yok. Sonuçta biz bankadan kredi kullandırıyoruz ”dedi.
“ESNAF ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Çeşitli ziyaretler yaptığını ifade eden Ramazan Arslan; “Gelen üyelerimizi hiçbir zaman mağdur etmeyeceğiz. Makamımızda, koltuğumuzda değil, ayakta karşılayacağız. Odanın gerçek sahibi onlar. Onlar evlerinde rahat oldukları kadar oda da da rahat olmaları için elimden gelen gayreti göstereceğiz. Hiçbir üyemizin olumsuz bir şekilde odadan ayrılmaması için her zaman onlara destek olacağız. Yukarı sanayi, Kızılcasöğüt sanayi, Çıtak, Kıralan, Özdemirci, Reşadiye ve Çivril merkezde ziyaretler yaptık. Ziyaretlerimiz devam ediyor. Ziyarete gittiğimiz arkadaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. İstek ve arzularını soruyor not alıyoruz. Göreve gelirsek onların dediklerini yapmaya çalışacağız ”şeklinde konuştu.
BAŞKAN ADAYI RAMAZAN ARSLAN, YÖNETİM KURULUNU AÇIKLADI
İşte yönetim kurulundaki isimler: Sebzeciler Dernek Başkanı İlker Avcı, Gazeteci ve Matbaacı Celal Kadri Tort, Yukarı sanayiyi temsilen yedek parçacı Mehmet Kemahlı, Çivril merkezde hırdavatçı Teoman Yiğit, Çıtak’ı temsilen hırdavatçı Servet Yılmaz, Kıralan’da celep işiyle uğraşan İzzet Çavuş bulunuyor. Ramazan Aslan, evli iki çocuk babasıdır.
Ramazan Arslan; S.S. Çivril Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif seçimlerinin centilmenlik ortamında geçmesini temenni ediyorum. Ayrıca diğer aday arkadaşlara da başarılar dilerim. İnşallah seçimler Çivrilimize hayırlı uğurlu olur dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası