• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

KUZUGÖBEĞİNİ KURAKLIK VURDU

05/05/2021

KUZUGÖBEĞİNİ KURAKLIK VURDU

Bahar aylarının gelmesiyle çam ormanlarında yetişen Kuzugöbeğini bu yıl kuraklık vurdu.
Çivril’de her yıl ormanlarda kuzugöbeği toplayanlar bu yıl kuraklık nedeniyle dağlardan eli boş dönüyor.
Çivril’de Belence, Çapak, Kavakalanı ve Hacıkadirler yayla ve ormanlarında yetişen kuzugöbeği mantarı kuraklık nedeniyle beklentileri boşa çıkardı.
Genellikle çam ağaçlarının altında tek tek veya küçük gruplar halinde kendiliğinden yetişen kuzugöbekleri yağışların az olması nedeniyle bulunmuyor. Az sayıda bulunan kuzugöbeklerinin boyutları da geçen yıllara göre daha küçük.
Kuzugöbeği toplayıcısı Savaş Temel, “Yıllardır kuzugöbeği topluyorum. Bu yıl hava şartlarından, havanın soğuk olmasından kuzugöbeği olmadı. Olanlarda kuruyor. Kuzugöbeği tam olduğunda bir kişi günde bir iki kilogram toplayabilir. Geçen yıllarda yaş kuzugöbeğinin kilosu 200 – 250 lira arasında kurusu 1000 liraya satıldı. Bu yıl fazla yok o yüzden fiyatı şu demek yanlış ama duyduğumuza göre fiyatını 250 diyen var, 300 diyen var. Ama şuan kaç para bilmiyorum” dedi.
Bazı bölgelerde kuzugöbeği toplayarak geçimini sağlayanların olduğunu belirten Temel “Kuzugöbeği toplayarak geçimini sağlayanlar var. Yağmur yağsa kuzugöbeği çıksa bunu toplayarak geçim sağlanır. Yağmur yağarsa kuzugöbeği bir ay sürer bir ayda da yaşını toplayan satar kurutan kurusunu satar” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası