• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

TÜTÜN YERİNE KEKİK

05/05/2021

TÜTÜN YERİNE KEKİK

Özdemirci’de tütünden istediğini alamayan çiftçiler kekik ekimine başladı.
Çivril’in kurak tarım merkezi Özdemirci’de üretici alternatif ürün arayışlarına devam ediyor. Daha önce Kinao ekimi yapılan bölgede çiftçiler bu yıl kekik ekimi yaptı. İlk etapta 24 hektar tarlada ekimi yapılan kekiğin bölgenin yeni ürünü olması bekleniyor.
Tütün ve kuru tarım ürünlerinin yetiştirildiği Özdemirci’de ilk defa kekik ekimi yapıldı. 24 hektar tarlaya dikilen kekikden yıllık 3,5 ton rekolte bekleniyor. Sulama imkânlarının diğer bölgelere göre daha az olduğunu belirten üreticiler “Özdemirci’de sulu tarım imkânı yok. Yıllardır bakliyat ve tahıl ekimi ile birlikte tütüncülük yaptık. Tütün emeği ve zahmeti fazla bir ürün bugün ekerseniz karşılığını bir yıl sonra hasatta alıyorsunuz. Kekik hem su istemeyen, hem de yıllık hasadı yapılan bir ürün bu yıl diktik inşallah iki yada üç yıl içinde ilk hasadımızı yapacağız. Dikim maliyetleri açısından tütüne göre şimdiden kardayız” dedi.
Çal ve Gözler bölgesinde üretimi yapılan kekik, son yıllarda Çivril’de Karalar, Gürpınar mahallelerinde üretici tarafından tercih edilerek ekimi yapılmaya başlandı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası