• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

FAALİYET RAPORUNU ONAYLAMIYORUZ

14/04/2021

FAALİYET RAPORUNU ONAYLAMIYORUZ

CHP Çivril Belediye Meclis üyesi Tunay Yazıcı, Çivril Belediye Başkanı Vural’a yüklendi.
Çivril Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, oy çokluğuyla kabul edilen 2020 Faaliyet Raporu’nu eleştirdi. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a sorular yönelten Yazıcı, “Bu faaliyet raporunu onaylamıyoruz” dedi.
Çivril Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Recep Yazıcıoğlu Toplantı Salonu’nda yapıldı. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2020 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. İlçede belediye tarafından yapılan çalışmaların aktarıldığı toplantıda, faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada, Millet İttifakını oluşturan CHP ve İyi Partili meclis üyeleri, faaliyet raporuna ret oyu verdi.
FAALİYET RAPORUNA ‘KOPYALA-YAPIŞTIR’ ELEŞTİRİSİ
Toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, söz alarak konuşma yaptı. Faaliyet raporunu eleştiren Yazıcı, AK Partili Belediye Başkanı Vural’a yüklendi. Faaliyet raporundaki dikkat çeken konuları konuşmasında ele alan Yazıcı, “Raporun 15. sayfasında toptancı ve perakendeci, otobüs terminali, fuar alanı, yat limanı ve iskele kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek veya gerçek tüzel kişilerce açılmasına izin vermek’ yazılmış. Bu nedir? Bu akıl tutulmasıdır. Yat limanı, iskele kurmak nedir? Biz nerede yaşıyoruz? Bodrum’da mı, Fethiye’de mi yaşıyoruz? Kopyala yapıştır yapılmış. Nasıl olsa muhalefet bunu görmez diyorsunuz. Yok öyle bir şey. Lütfen bu rapor hazırlanırken daha ciddi hazırlanmasını talep ediyorum” dedi.
İMAR KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ
Kaçak yapılaşma konusunda daha dikkatli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Yazıcı, “Rapor içerisinde ‘İmarda sorun olduğu takdirde, zabıta ekipleri tarafından işlemleri yapılır’ diyorsunuz. Buna bir itirazımız yok. Yapılaştırmalarda kaçak işlemi kim yapıyorsa, zabıta gerekli işlemini yapacak. Ama imar müdürü, bir takım siyasetin önde gelenlerinin yakınlarının inşaatları yapıldığında onları eğer görmezden geliyorsa sayın başkana bunu sormak gerekir. Bu imar müdürü hakkında ne yaptınız? Ne işlem yaptınız? Vatandaşın kaçak inşaatına işlem yapılıyor. Doğru. Görülmeyen bir imar çalışması için ne yaptınız. Lütfen bunu da kamuoyuna açıklayınız” diye konuştu.
TABELALAR TAKILSIN UYARISI
Konuşmasında ilçedeki trafik levhalarındaki eksiklikler konusuna dikkat çeken deneyimli siyasetçi, “İlçemiz sınırları içinde özellikle tali yollardan ana yola çıkarken trafik levhası eksikliği görülüyor. Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bu konuda bilgi aldım. Levhaların takılacağı belirtiliyor. En kısa zamanda hatta bir an önce, eksik levhaların takılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
“BU PARA NERELERE HARCANDI?”
Belediyenin harcamalarına da değinen Yazıcı, “2020 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 1 milyon 87 bin 226 lira para harcanmış. Bu para nerelere harcandı? Açıklanmasını istiyoruz. Belediyenin sportif anlamda bir başarısı yok. Başarı olmayınca haliyle faaliyet raporu kitapçığında yer almıyor. Sayın Başkan’ın futbola, spora karşı ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir şey olsa Çivril Belediyespor’u uzun zamandır bir yerlere getirebilirdi” dedi.
ROMAN VATANDAŞLARA
HİZMET YOK
Faaliyet raporuna göre, Roman vatandaşlarla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını gördüğünü vurgulayan Yazıcı, “İlçemizde ikamet eden roman kardeşlerimizin sayısı belli değil. Bence çok önemli bir konu. Onlar da bizin yurttaşımızdır. Onlar da oy kullanıp vergi ödüyor. Mevsim işçileriyle ilgili de bir çalışma göremedik. Çivril’e emekçi kardeşlerimiz geliyor. Uygun barınma yerleri yok. Elektrikleri olmuyor. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılıyorsa bilmek isteriz” dedi.
“FAALİYET RAPORU ALBÜME BENZİYOR”
2020 Faaliyet Raporunun içeriğini eleştirilerde bulunan deneyimli siyasetçi, “Ben faaliyet raporunu, belediyenin albümü olarak görüyorum. Başkan sedyeye yatmış kan veriyor. Çok önemli değil, belediye başkanının kan verip vermemesi. Sadece bu albümde yer almış. Keşke bu albüme başka kutlamaları da koysanız iyiymiş” dedi.
BAŞKANA FİYATI SORDU
Yazıcı, faaliyet raporunda yer alan Çivril’in çeşitli TV kanallarında yayınlanan tanıtım programlarına ilişkin Başkan Vural’a “TV programlarında 2 yılda Çivril’i tanıttık” şeklinde yazmışsınız. Yöresel anlamda çalışan çeşitli televizyonlarda çıkmışsınız. Bu TV programlarına para verildi mi? Ücreti verildiyse, programların fiyatı nedir?” diye sordu.
FAALİYET RAPORUNU ONAYLAMIYORUZ
Çivril’in geleceği için tüm partilerin birlikte çalışması gerektiğini belirten Yazıcı, “İlçemizin daha mutlu daha huzurlu olması birlikte çalışmak zorundayız. Muhalefeti devre dışı bırakamazsınız. Meclis üyelerini bırakın özgürce konuşmalarını yapsınlar. Basını ve bizleri susturamazsınız. Bu faaliyet raporunuzu onaylamıyoruz” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası