• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TUNAY YAZICI “VATANSEVER ATATÜRK SEVDALISI IRGILLI’YA YAKIŞMADI”

07/04/2021

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TUNAY YAZICI “VATANSEVER ATATÜRK SEVDALISI IRGILLI’YA YAKIŞMADI”

Çivril’in Irgıllı Mahallesi’ndeki bakımsız Atatürk Anıtı’yla ilgili çağrıda bulunan CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, “Kanunda Türk Bayrağı’nın kullanılacağı direğin boyasına kadar belirtilmektedir. Böyle bir bakımsızlığın olması kabul edilemez. Sayın Kaymakam’ımı anıtla ilgili göreve davet ediyoruz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Irgıllı Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nın yıkık dökük görüntüsü üzerine açıklama yaptı. Anıttaki bayrağın eskimiş olmasına ve direğin küflenmesine ilişkin de konuşan Ataş, Kaymakam Armağan Önal’a seslenerek, konuyla ilgili adımların atılmasını istedi.“TÜRK BAYRAĞININ YIRTIK VE DİREĞİNİN PASLI OLMASI KANUNEN DE SUÇTUR” Kanunlarda Türk Bayrağı’nın nasıl olması gerektiğine dair maddelerin açık olduğunu belirten Ataş, “Şanlı bayrağımız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en önemli değerlerindendir. Çivril’imizin Irgıllı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı bu değerlerin korunması noktasında eksiklikler barındırmaktadır. Özellikle anıttaki Türk Bayrağı’nın yırtık ve direğinin paslı olması kanunen de suçtur. Türk Bayrağı Kanunu’nun 7. maddesinde, ‘Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz’ denilerek, açık ve net bir şekilde durum mevzuat kapsamına alınmıştır. Kanunda Türk Bayrağının çekileceği direğin boyasına kadar belirtilmektedir. Böyle bir bakımsızlığın olması kabul edilemez. Sayın kaymakamımı anıtla ilgili göreve davet ediyoruz” dedi.
Konu ile ilgili CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı’da tepki gösterdi. Yazıcı sosyal medya hesabından “Vatansever Atatürk sevdalısı Irgıllı’ya yakışmadı” başlığı altında yıpranmış Atatürk Büstü ve Türk Bayrağı’nı kaleme aldı. Yazıcı şu ifadelere yer verdi;
“Vatansever Atatürk sevdalısı Irgıllı’ya yakışmadı. CHP Meclis Üyelerimiz Gönül Emre ve Fatma Akkoyun’la birlikte Irgıllı mahallemize yapmış olduğumuz esnaf ziyaretinde vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarının yanında;
Meydanda olan Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK anıtının mermerlerinin kırık olduğunu, anıttaki yazılarının silinmiş olduğunu, şanlı TÜRK BAYRAĞI’MIZIN direğinin küflenmiş olduğunu, uzun süredir bayrağımızın değiştirilmediğinden renginin soluk olmasından dolayı al kırmızı renginden turuncu rengine dönüştüğüne üzülerek tanık olduk.
Yetkililerin görevlerini bir an evvel yapmalarını anıtın temizliği, bakımı, silinmiş olan yazılarının yazılmasını, bayrağımızın yenisiyle değiştirilmesini istiyoruz.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası