• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

KIRSAL MAHALLE İÇİN İMZA TOPLADILAR

03/04/2021

KIRSAL MAHALLE İÇİN İMZA TOPLADILAR

İyi Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren’in Mart Ayı meclis toplantısında verdiği “Kırsal mahalle” önergesinin ardından Yuvaköy Mahallesi sakinleri kırsal mahalle olabilmek için imza topladı.
Yuvaköy Mahallesi sakinleri kırsal mahalle olabilmek için 100’ü aşkın imza topladı. Hazırlanan dilekçe imzalarla bir araya getirilerek Çivril Belediye Başkanlığına verildi.
Dilekçede söz konusu kanunun içeriğine ve büyükşehir olduktan sonra yaşanan olumsuzluklara yer verilerek “16 Ekim 2020’de resmi gazetede yayınlanan bir kanunla mahalleye dönüştürülen köy ve beldelere kırsal mahalle statüsü verilmesinin önü açılmıştır. Yeni düzenlemeden faydalanarak gelir vergisinden muaf olmak, emlak vergisi indirimlerinden faydalanmak, içme ve kullanma sularından alınacak en düşük ücret tarifesinden faydalanmak vb. için kırsal mahalle statüsüne geçmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
İyi Parti Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren’de kırsal mahalle statüsüne geçmek isteyen mahalleleri yalnız bırakmayarak onlara her zaman destek olacaklarını belirtti. Eren bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizerek “Biz bu ulvi göreve gelirken halkın sorunlarını nasıl gideririz düşüncesi ile geldik. Bu bağlamda bugün gelinen noktada büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köy ve beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımız haklı olarak durumdan şikayetçi ve yeniden köy statüsü sayılabilecek kırsal mahalle statüsüne dönüşmek istiyorlar. Ben İyi Parti adına kırsal mahalle statüsü olmaya hakkı olan tüm mahallelerimiz adına bu konu ile ilgili geçtiğimiz meclis toplantısında bir önerge verdim ve Cumhur İttifakı üyelerinin red oyu ile önergem reddedildi. Buradan Çivril 30 Ağustos Gazetesi aracılığı ile tüm köylülerime sesleniyorum. Kırsal mahalle statüsüne geçmek isteyen tüm mahallelerimizin bu hakkı vardır. En kısa zamanda kendi aralarında toplayacakları imza ile belediyeye başvurabilirler. Kırsal mahalle olmanın bir çok avantajı var. Bunları şu başlıklarda sıralayabiliriz.
1-İçme ve kullanma suyunda indirimli tarife
2-İnşaat ruhsat harcından muaf olmak
3-İmar harcından muaf olmak
4-Gelir vergisinde indirim
5-Emlak vergisinde indirim
Sevgili hemşehrilerim, sizleri yeniden uyarmak istiyorum. Eskiden köy veya kasaba olan şimdiki mahallelerin kırsal mahalle olması için önünde iktidardan başka hiç bir engel yoktur. Bunun en yakın örneği ise Bekilli Belediyesinin mart ayı meclis toplantısında almış olduğu karardır. Bu kararla büyükşehir olmadan önce kasaba olan Kutlubey Mahallesi, Ak Partili Bekilli Belediye meclisi tarafından kırsal mahalle olması muhalefet meclis üyelerinin de desteği ile oy birliğiyle kabul edilmiştir” dedi. Yaptığı açıklama sırasında Koray Eren’e Yuvaköy Mahalle sakinlerinden Safi İbanoğlu’da eşlik ederken imza toplama işine Safi İbanoğlu ile mevcut muhtarın azaları Ersan Opak ve Halil Öner’in önderlik ettiği belirtildi.
HABER: ALİ ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası