• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407

CABAR ŞEHİTLERİ SAHİPSİZ KALMADI

24/03/2021

CABAR ŞEHİTLERİ SAHİPSİZ KALMADI

Yunan işgali sırasında katledilen Cabar köylüleri için yapılan şehitlik çalışmaları devam ediyor.
Cabar mahallesi Bilişe mezarlığında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan şehitlik çalışmaları kesintisiz sürüyor. Şehitliğin Nisan ayı başında açılması bekleniyor.
Çivril’in Cabar Mahallesi Bilişe mezarlığında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Şehitlik’ çalışmaları aralıksız sürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta Yunan işgali sırasında Yunan askerleri tarafından katledilen 83 Cabarlı vatandaşın kabri tespit edilerek düzenlemesi yapıldı. Mezarların bulunduğu alanda yapılan düzenlemenin ardından şehitlik alanının çevre düzenlemesine başlayan ekipler alanı duvarla çeviriyorlar. Mezarların olduğu alanın büyükşehir tarafından istimlak edilmesi ile oluşturulan alana şehit anıtı dikilecek.
Çalışmalar hakkında bilgi veren mahalle muhtarı Nuri Kaya “Yüz yıl önce katledilen köylülerimizin mezarlarının bulunması ve şehitlik yapılarak anılarının yaşatılması için büyük bir özveri sergileyen Denizli Büyükşehir ve Çivril Belediyesine çok teşekkür ederiz. Mezarların yeri tespit edilip düzenlemeleri yapıldıktan sonra alandaki çalışmalar başladı. Alanın etrafının çevrilmesinden sonra şehitlik anıtı dikilecek” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası