• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

KÜTÜPHANE TAMAMLANDI

18/03/2021

KÜTÜPHANE TAMAMLANDI

Mahallesine imece usulü kütüphane yapan muhtar, sağlık ocağı için kolları sıvadı.
Çivril’in Yamanlar Mahallesi muhtarı Mustafa Özdemir mahallesine imece usulü kütüphane yaptı. Çevak ve köy halkının desteği ile 1000’e yakın kitap toplayan muhtar, hayırseverlerden kitap desteği bekliyor.
Yamanlar mahalle muhtarı Mustafa Özdemir imece usulü yaptığı kütüphanenin tamamlanmasının ardından sağlık ocağı yapmak için kolları sıvadı. Köy meydanına yapılacak sağlık ocağı için köy halkı ile birlikte çalışan muhtar Mustafa Özdemir “Kütüphanemizi el birliğiyle yaptık. Kitaplarımızı yerleştirdik. Çocuklarımız için güzel bir alan yaptık” dedi. Köyün okumayı sevdiğini ifade eden muhtar Mustafa Özdemir “Köyümüz okumayı ve araştırmayı seven bir köydür. Salgın döneminde çocuklara uzaktan eğitim olunca kitaplardan uzak kalmasın diye köy meydanına kütüphane kurduk” dedi. Kütüphane fikrinin köy halkından geldiğine dikkat çeken Özdemir “Köy meydanına yaptığımız kantar için bir bina ihtiyaç oldu. Binayı yaparken biraz büyük yapıp sosyal bir alan yapalım kütüphane kuralım fikri geldi. Kantar kulübesini büyüttük ve kütüphaneye çevirdik. Binanın temel ve kitaplık yapımında Çivril Belediyesi ve başkan Niyazi Vural destek verdi. Köylünün ve ÇEVAK desteği ile 1000’e yakın kitap topladık. Çocuklarımız geliyor okumak istediği kitabı alıp okuyup geri getiriyor. Köylü de sevdi kütüphane işini salgında kahveler kapalı olunca kütüphaneye geliyor kitap alıp okuyor” dedi.
İmece usulü kütüphaneden sonra köyün ihtiyacı olan sağlık ocağı içinde çalışmalara başladıklarını belirten muhtar Mustafa Özdemir “Köyümüzün sağlık ocağı eskidi. İhtiyaca cevap vermiyor. Şimdi hep birlikte sağlık ocağımızı yapacağız” dedi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası