• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

GİRİŞİMCİ KADINLARA BELEDİYEDEN DESTEK

18/03/2021

GİRİŞİMCİ KADINLARA BELEDİYEDEN DESTEK

Çivril Belediyesi ilçede ilk olan kadın kooperatifine ortak olarak destek veriyor. İlk etapta sirke üretimi yapılacak tesiste ilerleyen günlerde elma ve meyve kurutma ünitesi de kurulacak.
Çivril Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında aldığı kararla ortak olduğu YEÇKA Kadın kooperatifine desteğini sürdürüyor. Başkan Niyazi Vural’ın her anlamda destek verdiği kooperatif, elma sirkesi üretimine başladı.
Çivril elması başta olmak üzere bölgede yetişen meyve ve tarım ürünlerini katma değer kazandırarak pazarlama amacıyla kurulan YEÇKA Yeşil Çivril Kadın Kooperatifini ziyaret eden belediye başkanı Niyazi Vural “Çivril Belediyesi olarak üretimin özellikle kadın üreticilerin her zaman yanındayız, destekçisiyiz” dedi.
Çivril’de kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda ilçede faaliyetlerine başlayan ilk kadın kooperatifi olma özelliğine sahip S.S Yeşil Çivril Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Çivril Belediyesi'nin destekleriyle kuruldu. Bölgede yetiştirilmekte olan elmanın değerlendirilmesi, sirke sineği ile mücadelede kullanılan sirkeyi üreticilere temin etmek, elmaların değerlendirilerek işlenmiş ürün halinde ekonomiye katkısını sağlamak ve sirke üretimi yanında sebze ve meyve alım satımı yaparak, piyasalarda ekonomik hareketlilik kazandırmak için kurulan kooperatifte kadınların istihdam edilmesi planlanıyor.
İlk etapta sirke üretiminin yapılacağı kooperatifin ilerleyen günlerde elma ve meyve kurutma sisteminin de kurulmasıyla özellikle kadın istihdamı ile ekonomiye fayda sağlaması bekleniyor. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası