• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

BAŞKAN VURAL'DAN STRATONİKEİA ANTİK KENTİNE ZİYARET

26/02/2021

BAŞKAN VURAL'DAN STRATONİKEİA ANTİK KENTİNE ZİYARET

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’ni Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Muğla'nın Yatağan ilçesinde yer alan M.Ö 133 yıllarına dayanan tarihi Stratonikeia Antik Kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Vural'a Çivril Belediye Başkan Yardımcıları Latif Selçuk ve Alaeddin Yalçın da eşlik etti. Ziyaret esnasında Pamukkale Üniversitesi Stratonikeia ve Lagina Kazısı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt kazı çalışmaları hakkında Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural'ı bilgilendirdi. Yerleşimin olduğu ilk zamanlarda Karia olarak adlandırılan tarihi kent daha sonra ki zamanlarda ise Menteşe olarak anılmıştır. Bu bölgeye ilk yerleşim ise Lelegler ve Karia tarafından gerçekleştirilmiştir. Birçok uygarlığa beşiklik eden Stratonikeia Antik Kenti sırasıyla Persler, Büyük İskender, Bergama Krallığı, Roma İmparatorluğu, ve Bizans İmparatorluğu'nun hakimiyeti altında yönetilmiştir. Ziyaret sonrası Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Pamukkale Üniversitesi Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'e ve öğrencilere misafirperverliği için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.
Bilal hocamız ışıklı özellikle eumenia antik kentini bilen ve Eumenia'nın kitabını yazmıştır. ışıklı millet bahcesi ve dombey hamamı restorasyonu projelerinde bize desteğini esirgemeyeceğini bildirdi. Kendisine çok teşekkür ediyor, en kısa zamanda kendisini Çivril de ağırlamak istiyoruz." Dedi


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası