• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

Bu feryada kulak verin

18/02/2021

Bu feryada kulak verin

Çivril’de yaşayan Tekin Öztürk yatalak olmasına rağmen eşine bakım parası çıkmadığı için zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.
Irgıllı’da yaşayan 74 yaşındaki Tekin Öztürk yatalak olmasına rağmen raporunda ağır engelli yazmadığı için bakım imkânından faydalanamıyor. Yatalak eşine bakan ve her ihtiyacını görmeye çalışan eşi Süheyla Öztürk “Eşimin engeli 79 yazıyor, devletin bana destek olması için 90 yazması gerekiyormuş bırakın yatağından kalkmayı konuşamıyor bile. Sesimizi birileri duysun diyerek yaşadıklarına isyan etti.
Çivril Irgıllı mahallesinde yaşayan Tekin Öztürk yaşlılığa bağlı olarak geçen yıllarda mahkûm olduğu yatakta hayatını devam ettiriyor. Konuşamayan ve tek başına yemek bile yiyemeyen Tekin Öztürk’e eşi Süheyla Öztürk bakıyor. Eşine zor şartlar altında bakmaya çalıştığını belirten Süheyla Öztürk “Eşim yatalak olmadan önce de tansiyon gibi şeker gibi rahatsızlıkları vardı. Yatalak olduktan sonra bakımı çok zorlaştı bende yaşlıyım ve gelirim yok. Önceden eşimin engelli kardeşlerine baktığım için aldığım para ile hepimiz geçimi sağlıyorduk. Onlar ölünce hiçbir gelirim kalmadı eşimin engel oranı 79, bakım parası almam için oran 90 olması gerekiyormuş. Eşim yatalak bırakın yerinden kalkmayı konuşamıyor bile. Her işini ben görüyorum. Denizli’ye bir daha doktora gitme rapor alma şansım yok sadece 65 yaş üstü 800 lira maaş ile hem evi geçindirip hem eşime bakmaya çalışıyorum. Kimseden bir şey istemiyorum. Eşimin durumunu gelsinler evde görsünler ben götüremiyorum. Eğer gerçekten ağır engelli değilse vermesinler. Sadece hak yerini bulsun istiyorum” dedi.
Tekin Öztürk 5 yıl önce geçirdiği rahatsızlıktan sonra yatağa mahkum oldu. Konuşamayan ve ihtiyaçlarını kendi göremeyen Öztürk eşinin destek ve bakımına muhtaç. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası