• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

GRUBU EVET DEDİ KENDİSİ ÇEKİMSER KALDI

10/02/2021

GRUBU EVET DEDİ KENDİSİ ÇEKİMSER KALDI

Çivril Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında CHP’liler birbirine girdi. CHP grup başkan vekili, partisinin meclis üyelerinin onay verdiği maddede çekimser oy kullanarak siyasi tarihe geçti.
Çivril Belediye Meclis toplantısına CHP’li meclis üyelerinin birbirleri ile girdiği polemik damga vurdu. CHP grup başkanvekili Nuri Özen, CHP grubunun onay verdiği oylamada çekimser oy kullanarak partililerin tepkisini çekti.
Çivril Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı yapılan 2. birleşim birinci oturum ile tamamlandı. Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıda görüşülen 7 maddeden 6’sı karar bağlandı. Belediye hizmet binası yapılması için çekilmek istenen 20 Milyon lira kredinin ise Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesine devam edilmesine karar verildi.
Şubat ayı birinci toplantıda Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen hayvan pazarındaki hayvan satış yerlerinin ücretlerinin belirlenmesi ve kiralanması maddesi CHP’li üyelerin kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlığa neden oldu.
Plan Bütçe Komisyonunda pazarda hayvan satış yerlerinin kiralanması önergesi, tekelleşmeye yol açacağı ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar arasında huzursuzluk oluşturacağı düşüncesiyle, CHP, İYİ Parti ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliği ile reddedildi. Meclis başkanı Niyazi Vural gündem maddesinin görüşülmesi sırasında kararı komisyondan geldiği gibi oylamaya sunduğu sırada söz alan CHP Grup Başkan Vekili Nuri Özen konunun yanlış anlaşıldığını belirterek “Bunu esnaf arkadaşlar istemişti. Bu konu düzenleme yapıldıktan sonra komisyona gitseydi daha verimli bir sonuç alırdık. Bu konunun bu şekilde kapanmaması için bir düzenleme yapıp ona göre kotraları kiralamayı sunsak daha güzel olur” dedi.
CHP grup başkan vekili Nuri Özen’den sonra söz alan CHP meclis üyesi ve Plan Bütçe Komisyon üyesi Tunay Yazıcı ise hayvan pazarında yapılmak istenen uygulamanın tekelleşmeye neden olacağını savunarak “Tekelleşme fakirlik ve yoksulluğun ana sebeplerindendir. Tekelleşme orta sınıfı yok eder biz buna karşıyız. Kurban Bayramında adam 3 – 4 yer kiralar öbür tarafta gariban 3 koyun için yer bulamaz malını satamaz. Biz her zaman vatandaşın yanında olmak zorundayız. Bu kararı oy birliği ile aldığımız için de komisyondaki arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada madde CHP ve İYİ Partili üyelerinde evet demesiyle oy çokluğu ile kabul edilirken CHP Grup Başkanvekili Nuri Özen çekimser oy kullandı. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası