• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU ABDİ İPEKÇİ’Yİ UNUTMADI

03/02/2021

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU ABDİ İPEKÇİ’Yİ UNUTMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu 1 Şubat 1979 tarihinde katledilen Gazeteci Abdi İpekçi ile ilgili yapılan açıklamada; “Türk basınının unutulmaz ismi ve sağduyunun sesi Abdi İpekçi’yi, karanlık ellerin tertiplediği bir suikastla kaybedişimizin 42’nci yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.
Abdi İpekçi’nin, yaşamı boyunca halkın doğru haberlere ulaşıp gerçekleri öğrenmesi için mücadele ettiği, ilkeli ve dürüst gazetecilikten asla taviz vermediğini vurgulayan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ülkemiz, gazeteciler için büyük bir hapishane olarak nitelendirilmekle birlikte, aydınlatılamayan gazeteci cinayetlerin ayıbı hala ortada dururken, yazdıkları nedeniyle cezaevlerinde olan gazeteciler bulunurken ileri demokrasiden nasıl bahsedebiliriz? Türkiye basın ve ifade özgürlüğü sıralamasında dünyanın son sıralarındaki yerini koruyor. Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün de cinayete kurban gittiğinin ana göstergesi yazdıklarından ötürü zindanlara atılan ve katledilen gazetecilerdir" diye konuştu.
Abdi İpekçi’nin, karanlık odaklarca planlanan suikastla 1 Şubat 1979 günü bir tetikçinin silahından çıkan kurşunlarla katledildiğini belirten Çavuşoğlu, “Bu güne kadar yaşanan birçok aydın ve gazeteci cinayetinde olduğu gibi, Abdi İpekçi cinayetinin arkasındaki güçler ortaya çıkartılmak istenmemiş ya da çıkartılamamıştır. Basınımızda onurlu ve ilkeli gazeteciliğin sembolü; demokrasinin, ifade ve basın özgürlüğünün yılmaz savunucusu Abdi İpekçi unutulmadı, asla unutulmayacak. Basın şehidimiz Abdi İpekçi ile birlikte kaybettiğimiz diğer gazeteci ve aydın şehitlerimizi bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası