• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

RESMİ İLANLAR CEPTE

14/01/2021

RESMİ İLANLAR CEPTE

Türkiye'nin İlan Portalı ilan.gov.tr
Türkiye’nin ilan portalı ilan.gov.tr, Basın İlan Kurumu (BİK) aracılığıyla ülkemizdeki bütün yaygın, bölgesel ve yerel gazetelerde ve elektronik ortamda yayınlatılan resmi ilanların tek bir çatı altında toplandığı, resmi ilanlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaşılmasını sağlayan bir internet sitesidir.
Resmi ilan ve reklamlar ile özel ilanların Türkiye’nin ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınına ilişkin usul ve esasları kapsayan “Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği” 12 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren Yönetmelikle Kurumun ilan portalı, resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerle birlikte resmi ilanların yayın mecrası haline geldi.
Kanun, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve yönetmelikler gereği gazetelerde ve ilan.gov.tr’de yayınlatılan İcra, İhale, Tebligat ve Personel Alımı ilanlarının ilan portalında duyurulmasıyla konularına göre mümkün olduğunca çok sayıda kişiye ulaştırılması, hedef kitle ve kamuoyuna etkili bir şekilde şeffaflık prensibi çerçevesinde duyurulması, rekabet ortamı sağlanması gibi gayeler hedeflenmektedir.
Resmi ilanların asli yayın mecrası gazeteler şeklinde belirlenmiş olmasına karşılık, resmi ilanların dijital ortamda duyurulduğu Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr, 195 sayılı Kanunun 29. maddesi kapsamındaki resmi ilanlar arasında yer alan, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 288. maddesine konu resmi ilanlar için yeni bir yayın mecrası haline gelmiştir.
Resmi ilanların dijital mecrası olan ilan.gov.tr üzerinden Basın İlan Kurumunun 81 ilde resmi ilan yayınlattığı gazetelerde yayınlanan İcra, İhale, Tebligat ve Personel Alımı kategorilerindeki resmi ilanları, gelişmiş kategori şeması, güçlü arama alt yapısı ve kullanıcı dostu ara yüzüyle hızlı ve kolay bir şekilde ilan.gov.tr üzerinden takip edebilirsiniz.
Herhangi bir abonelik bedeli ödemeksizin üye olabileceğiniz ilan.gov.tr aracılığıyla resmi ilanların yasal dayanaklarını, Basın İlan Kurumu ve basınla ilgili diğer mevzuatları kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.
Türkiye’nin İlan Portalında resmi ilanların yanı sıra ülkemizdeki kamu kurumlarının, üniversitelerin personel alım ilanları ve sınav duyuruları da Personel Alımı sayfamızda kamuoyuyla paylaşılmaktadır.
Ayrıca Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satış duyurularına, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihale ilanlarına, İstanbul Ticaret Odası’nın fuar duyurularına Kurum Harici İlanlar bölümünde her kurum için özel olarak tasarlanan sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.
Mobil Uygulama
Android, IOS ve Windows tabanlı bütün mobil cihazlara indirilebilen ilan.gov.tr uygulamasıyla, her gün yüzlerce resmi ilanı cep telefonları ve tabletlerden takip edebilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzü ve kolay menü yapısı sayesinde uygulamada aradığınız içeriklere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Uygulamayı, ilgili platformların mağazasından “ilan.gov.tr” şeklinde arama yaparak


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası