• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

ALTINOVA TEKLİFİNE YUSUF GÜLSEVERDEN TEPKİ

15/07/2020

ALTINOVA TEKLİFİNE YUSUF GÜLSEVERDEN TEPKİ

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Baklan’ın bir mahallesini alarak Altınova İlçesi kurulması yönündeki teklifine tepki gösterdi. Gülsever, “Baklan ve mahallelerini bölemezsiniz. Kime sordunuz” dedi.
Sosyal medya hesabında İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e ithafen paylaşım yapan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Şanlı tarihimizin altın sayfalarında yerini alan Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetimize yadigâr, bağrında şühedaları barındıran, kucağında alperenleri taşıyan Baklan ve mahallelerini bölemezsiniz. Baklanlılar her zaman her daim Baklan’lı olmanın gururu ve onuruyla yaşadı yaşıyor. Baklanlılar birlik ve beraberlik ruhunu ön planda tutan, mutlu ve müreffeh insanlardan oluşmaktadır” dedi.
“ÇAKIL TAŞINI DAHİ KAPTIRMAYIZ”
“Beyefendi bölgede yeni bir ilçe kuracakmışsınız!” diyerek Öztürk’e seslenen Gülsever, “Baklan ilçemize bağlı bir kısım mahallelerimizin de kurulacak olan İlçede yer alacağı ifade edilmektedir. Siz hiç Baklanlılara, hemşehrilerinize sordunuz mu? Bu şehrin insanlarından da sizlere oy verenler oldu. Keşke Ülkemiz için, İlimiz İçin, insanımız için birlikte siyaset yapılsa bu ne biçim siyaset anlayışı?
Baklanlılar sizlere ve hiçbir kimseye bu ülkenin, bu vatanın ve bu ilçenin bir çakıl taşını dahi kaptırmaz. Siz Baklan’ın toprağını, sınırlarını, mahallelerini alıp yeni bir İlçe kuramazsınız. Hem yeni bir ilçe kurma bu şekilde olmaz! Eski bir bürokrat olarak; sizi uygulamalarda kanun ve nizamları okumaya, tanımaya davet ediyorum. Büyükşehir yasası kapsamında olan ya da olmayan illerde yeni ilçe, yeni belediye, yeni bir mahalle veya var olan bir mahallenin diğer bir İlçeye ya da beldeye dönüştürülmesi veya bağlanması, sınırlarının değiştirilmesi mülga 1580 ve 5272 sayılı yasa ve yürürlükte olan 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 442 sayılı Köy Kanununu ve 5216 sayılı Büyükşehir Yasası ve diğer ilgili kanun, genelge, yönetmelikler doğrultusunda yapılır. Bu kanunları irdeleseydiniz yüce meclis tarafından reddedilen Baklan Halkını da üzen bu kanun teklifini vermemiş olurdunuz. Reddedilen teklifinizde Baklan ve Çivril’in bir kısım mahallelerinin içerisinde yer alacağı yeni ilçe kurmakla bu mahallelerin daha iyi hizmet alacağından söz ediyorsunuz. Baklan ve mahallelerimiz Merkezi Hükümetimiz ve teşkilatlarından, Valiliğimizden, Büyükşehir Belediyemizden, İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Belediyemizin hizmet sunumundan en fazla yararlanan ilçeler arasında yer almaktadır” dedi.
“BAKLAN GÜZELLEŞİYOR”
Baklan’ın yarınlara emin adımlarla ilerlediğini anlatan Gülsever, “Baklan özellikle Ak Parti iktidarları döneminde Ak Parti kadrolarıyla İlçeyi modernize etmek, insanını modern yaşama kavuşturmak ve ekonomisini güçlendirmek için bir projeden diğer bir projenin uygulanmasına koşuyor. Baklan Değişiyor, Baklan Güzelleşiyor ve Baklan yarınlara emin adımlarla ilerliyor. Baklan İlçe ve Mahallelerimiz Bakanlarıyla, Ak Parti Milletvekilleriyle, yerelde Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediyesi , İl ve İlçe Teşkilatlarıyla şu son yıllardaki hizmet alımında altın yıllarını yaşamaktadır. Bunu herkes görüyor, biliyor ve söylüyor. Sizlerde samimi duygularla yapılan bu çalışmaları, verilen bu emeği görüp değerlendirseydiniz herhalde böyle bir teklif hazırlamaz ve hazırladığınız kanun teklifinde de gerekçe olarak hizmet alamama gibi ifadelere yer vermemiş olurdunuz” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası