• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

HAK ETTİĞİ FİYATA ULAŞAMIYOR

26/06/2020

HAK ETTİĞİ FİYATA ULAŞAMIYOR

Çivril’in kiraz merkezi Gümüşsu Mahallesinde kirazlar alıcı ile buluşmak için toplanıyor.
Denizli’nin meşhur Homa Kirazı pazarda hak ettiği fiyatı bulamıyor. Fiyatlarda istikrarsızlık olduğunu söyleyen kiraz üreticisi, birlik beraberlik olmadığı için alıcılar istedikleri fiyatlardan kirazları aldığını ifade ediyor.
Türkiye’de iyi bir tarım politikası olmamasından dolayı üreticilerin başı boş olduğunu ifade eden üreticiler, hangi bölgede hangi üründen daha iyi verim alınıyorsa o ürünün yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Ülkede yaşanan işsizliğin önüne ancak üretimle geçilebileceğini kaydeden Ahmet Bayık, “İş adamlarının fabrika kurmaya yönlendirilmesi gerek. Fabrika kurup üretmedikten, dışarıya mal satmadıktan sonra Türkiye’nin içindeki alışveriş Türkiye’nin karnını doyurmaz.”dedi.
Çivril’de hal kurulması yönünde Çivril Belediyesinin çalışmalar yaptığını kaydeden eden Bayık, “Çivril Belediyesi, kiraz iki boysa iki boya fiyat belirleyecek ve başından sonuna kadar aynı fiyat diyebilmeli. Değilse almayın malı diyebilmeli. Bunu yapmak için gücü olmalı. Bunu diyebilmek için pazarlama imkanı olmalı. Bizde öyle bir imkan, güç yok ki, adam canının istediği fiyata alıyor.” İfadelerini kullandı.
Honaz kirazının isim yapmasının yanında Homa kirazının isim yapmamış olmasını tanıtımdaki eksikliğe bağlayan üretici Emine Çetinkaya, “Tanıtım yok, istikrar yok. Burası belediyelikken de olmadı. Bir kooperatif kurulamadı. İşi ayakçılar götürüyor. Üretici o kadar kazanamıyor”dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası