• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

İKLİME UYGUN ONLARCA ÇEŞİT AĞAÇ

26/06/2020

İKLİME UYGUN ONLARCA ÇEŞİT AĞAÇ

Çivril’in Gümüşsu Mahallesinde yaşayan Bulut Ailesi 4000m2 bahçesinde onlarca çeşit ağaç yetiştiriyor.
İnternetten yaptığı araştırmalar sonucu Çivril iklimine uygun bölgelerde yetişen ağaç çeşidi fidanlarından alan 65 yaşındaki Rıfat Bulut Gümüşsu Mahallesinde bulunan bahçesine dikiyor. Eşi Leyla Bulut ile birlikte yetiştirdiği ağaçların hangisinden verim alırsa o ağaç çeşidini diğer bahçelerine dikmeyi planlıyorlar.
Gümüşsu’da olmazsa olmaz ölümsüzlük meyvesi hünnaptan cennet elmasına kadar bilinen bir çok meyve ağacının yer aldığı bahçenin en yeni ve gözde ağaçları arasında dağ kirazı, dağ çileği, kaymak ağacı, avokado gibi Çivril’de hiç olmayan çeşitler yer alıyor.
Bir birinden farklı ağaçların bulunduğu bahçenin kendileri için hobi bahçesi olduğunu ifade eden Rıfat Bulut; “Bu bahçe eşim ve benim için zamanımızı en iyi şekilde geçirdiğimiz bir hobi bahçesi oldu. Burada yirmiye yakın ağaç çeşidi var. Vermiş olduğum yeni fidan çeşitleri de var. İklim olarak buraya benzer bölgelerde yetişen ağaçları dikip deneme yapıyorum. Bazı ağaçları ise sırf meraktan dikiyorum. Birkaç ağaç şuan meyve vermeye başladı. Buralarda hiç yetiştirilmemiş ağaçlardan iyi verim alırsam bunların yaygınlaştırılması için üreticilere tavsiyelerde bulunup bu bereketli toprakların meyve çeşitliliğinin artırılmasında katkıda bulunmayı hedefliyorum.”dedi. HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası