• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

YAŞLI ADAM DOLANDIRICILARA 50 BİN LİRA KAPTIRDI

06/03/2020

YAŞLI ADAM DOLANDIRICILARA 50 BİN LİRA KAPTIRDI

Çivril’de, 84 yaşındaki yaşlı adam ve karısı kendisini ‘jandarma yüzbaşı’ olarak tanıtan dolandırıcıya yaklaşık 50 bin TL. kaptırdı.
Kendisini ‘jandarma yüzbaşı’ olarak tanıtan dolandırıcı Çivril’in Karayahşiler Mahallesinde yaşayan 84 yaşındaki yaşlı adamı ve karısını yaklaşık 50 bin TL. dolandırdı. Olay üzerine harekete geçen jandarma ekipleri tarafından sahte yüzbaşı ve 2 ortağı yakalandı. Yaşlı çiftten alınan 50 bin lira ise henüz bulunamadı.
Edinilen bilgilere göre, olay Karayahşiler Mahallesi’nden 84 yaşındaki Hüseyin Salmaz’ı arayan Musa K. isimli şahıs, kendini jandarma yüzbaşı olarak tanıtarak, kendisine yardımcı olmak için aradığını söyledi. Telefonda yaşlı adama ‘bir kadını öldürerek altınlarını çaldığı ve o altınları başkasına sattırarak paraları aldığını’ söyledi. Yaşlı adamın telefondan bir an bile ayrılmasına izin vermeyen Musa K., jandarmaların eve arama yapmak için geleceklerini ve bu olayın tüm köy halkı tarafından duyulacağını söyleyerek, telefonu kapatmadan dışarıya çıkmasını, gönderdiği jandarma mensubuna evdeki paraları ve değerli eşyaları vermesini istedi. Dışarıya çıkan Salmaz gelen şahsa evde bulunan yaklaşık 50 bin TL parayı verdi.
Telefonda tekrar Salmaz’la konuşmaya devam eden Musa K., savcılığın olayla ilgili çalışmasının bitiminin ardından bir saat sonra paraları kendisine teslim edeceklerini söyledi.
Jandarmanın titiz çalışması sonucu sahte yüzbaşı Musa K. ve 2. suç ortağı yakalandı.
Olaylar yaşanırken eşi Ümmü Salmaz’ın uyarılarına kulak asmayan yaşlı adam aradan 2 saat geçmesinin ardından kendisini arayan olmayınca muhtar olan yeğeni Hasan Salmaz’ı arayarak durumu anlattı. Yeğen, amcasının telefonu üzerine ‘156’yı arayarak jandarmadan yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri yaşlı çiftin ifadesinden ve çevredeki güvenlik kameralarına yakalanan görüntülerden yola çıkarak arama başlattı. Eve gelerek yaklaşık 50 bin lirayı alan şahıs ile Hüseyin Salmaz’a telefon açan sahte yüzbaşı ve diğer suç ortağı yakalanırken para ise bulunamadı.
“Ben ‘jandarma yüzbaşıyım’ dedi”
Kendilerini jandarma yüzbaşı olarak tanıtan kişilerin bütün bilgilere hakim olduğunu dile getiren Hüseyin Salmaz, “Telefon çaldı, ‘alo’ dedim. Sen Hüseyin Salmaz mısın? Evet dedim. Annemin adını babamın adını sordu. Ben jandarma yüzbaşıyım dedi. Senin menfaatin için telefon açtım, hapishaneye girme dedi. Bende ne yaptım da hapishaneye gireceğim dedim. Sen köyde bir kadını öldürmüşsün, altınları almışsınız adamlara vermişsin onlar satıp paraları sana vermişler dedi. Böyle bir şey yok. Kadını tanıyorum ama cenazesine bile gidemedim. Sürekli ben yüzbaşıyım deyip duruyor. O yüzbaşıyım dedikçe ben de dediklerine inanıyorum. Sürekli soru soruyor. Araban var mı? Markası ne? Bankada paran var mı? Durmadan sordu. İstediğim parayı vermezsen jandarmalar evine gelir arama yapar bütün köye yayılırsın dedi. Telefonu açık bırak dışarıya çık gönderdiğim adamı içeriye al kaç para verdilerse hepsini o adama ver, gelsin dedi. O geldikten sonra savcıda görevi var daha savcıda görevi bittikten sonra biz paraları hesap ederiz, alıp getiririz beraber dedi. Telefonu açık bıraktım dışarıya çıktım. Dışarıda gençler kenarda oturuyorlardı ‘telefonla arayanlar sizler misiniz? Zile basan siz misiniz?’ dedim, ‘hayır’ dediler. Baktım etrafıma sağ tarafımda telefonla biri durmadan konuşuyor. Onun yanına gittim ‘sen misin gelen’ dedim. ‘Evet’ dedi. Kahvede gençler şüphelenmiş ama ben olunca bir şey demiyorlar. Aldım adamı eve getirdim hiç konuşmadan hanıma sen paraları getir dedim. Hanım da aldı geldi, 4 bin TL, 2 bin 100 euro bozuk paralar vardı, 50 bin lira falan vardı. Verdik hepsini aldı gitti” dedi.
“Öldürselerdi Ne Yapacaktık? ”
Olanlardan şüphelenmesi üzerine eşinden telefonu isteyen Ümmü Salmaz, “Ben giriyorum, çıkıyorum baya 2 saat konuştu. Hacı sen kiminle konuşuyorsun dedim. Telefonu kapattı, kapatma ver o telefonu ben onları mars edeyim dedim. Parayı getir diyor, yok para dedim. Getir daha var diyor. O paraları bana verdirtirdi. Bu adamlar adımızı her şeyimizi biliyorlardı. Araban var mı diye soruyorlar. arabayla şuraya gel deselerdi de öldürselerdi ne yapacaktık? Bi da yapma böyle şeyler hacı. Bi da arayan olursa bana ver telefonu sen diyom ben hacıya. Ben onların hakkından gelirdim.” şeklinde konuştu.
Öte yandan, jandarma tarafından yakalanan sahte yüzbaşı ve suç ortakları yakalanarak adliyeye sevk edilirken parayı almak için eve gelen dolandırıcının çevredeki güvenlik kameralarına yakalanan görüntüsü ortaya çıktı. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası