• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

2020’NİN İLK MECLİSİ TOPLANDI

18/01/2020

2020’NİN İLK MECLİSİ TOPLANDI

Yılın ilk belediye meclis toplantısı gerçekleşti.
Gündem maddelerine ek olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi taşınmazların Çivril Belediyesine devredilmesi gündemin 9 maddesi olarak görüşülmesine karar verildi.
DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Gündemin ikinci maddesi olan Denetim Komisyonun belirlenmesi gizli oylama yapılarak Mehmet Tüzün (AKP), Ekrem Çulha (MHP), Alaattin Yalçın (AKP), İsmail Tunay Yazıcı (CHP) ve Nuran Şafak (CHP) seçildi.
Gizli oylama sonucunda listede adı olmayan Mustafa Turgay Aslan’a 3 oy çıkması da kafalarda bir takım soru işaretlerine neden oldu.
PERSONEL MAAŞLARI BELİRLENECEK
Meclisin üçüncü maddesi olan tam zamanlı sözleşmeli personel 2 Veteriner, 1 Şehir Plancısı, 2 mühendis (inşaat ve harita), 1 mimar, 1 programcı, 1 tekniker, 1 ekonomist ve 1 avukat sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi plan bütçe komisyona görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesi olan 2020 yılı mali yılında denetim komisyonu alacak olan kamu personeli dışındaki uzman kişiler ile belediyeye bağlı kuruluşlar dışında ki kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmek üzere ödenecek olan ücretin belirlenmesi ile gündemin beşinci maddesi olan huzur hakkının belirlenmesi plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi konusunda komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.
TUNAY YAZICI; “ÇOCUK İSTİSMARINI GEÇİŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL”
Gündem dışı söz alarak Çivril’de yaşanan çocuk istismarı ile ilgili neden hiç konuşmadığını Belediye Başkanı Niyazi Vural’a soran CHP Meclis Üyesi İsmail Tunay Yazıcı şunları söyledi, ; “2020 yılı için güzel temennilerde bulundunuz doğrudur biz de aynı temennileri paylaşıyoruz. Çocuk istismarını sayamadınız bir türlü. Ben buradan bir kez daha bu çocuk istismarını kınıyorum. Özellikle mülkiye amirine buradan sesleniyorum. Dernek ve vakıfların daha dikkatli, kontrol altında olmasını istiyorum. Ayrıca belediye olarak da bizlerde neler yapabiliriz bu konuda sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum” bunun üzerine Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ; “Tabi bu hassas bir konu olduğu için isim zikretmeden hadiseyi üzücü bir hadise dedik. Bunu anlayanlar anladı.” Dedi.
CHP Meclis Üyesi İsmail Tunay Yazıcı ; “Böyle demeyin ki insanlara daha iyi anlasın. Ben bir basın mensubu olarak ve Çivrilli olup da dışarıda ikamet eden insanlar utanıyoruz. Biz Çivril’i böyle mi tanıtacağız? Böyle mi tanıyacağız? Artık bunun önüne geçmek lazım. Sizlerin, meclisin, mülkiye amirlerinin, bürokratların her kim varsa, buraya niçin gelindi neden gelindi? Bunlar mutlaka sorulmalı. Bunları geçiştirmek isim saymamak doğru değil. Sayalım ki insanlar görevlerini bilsinler.” Dedi.
Gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Mülkiye amirimiz kaymakam bey de bu olaydan sonra hemen değerlendirmemizi yaptık. Yurdun mühürleme işlemi yapıldı. Dolayısıyla bundan sonraki denetimler daha çok sıklaşacaktır. Bunlar münferit hadiselerdir. Çivril de yaşanıyor olması bizleri derinden üzmektedir. Bu toprakların insanlarıyız. Burada en ufak bir üzüntü duyacağımız, bizlerin yüzünü kızartacak, kafamızı öne eğdireceği bir hadisenin duyulması bile bizleri rahatsız ediyor. İstanbul’da, İzmir’de yaşayan bir hemşerimiz bunları duyduğu zaman, bir kahve ortamında konuşulduğu zaman emin olun mahcup oluyordur. Ben Çivrilliyim demeye çekiniyordur, utanıyordur. Allah bize böyle olaylar yaşatmasın. Biz de gerekli denetimleri yapalım. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası