• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

SEÇİM BİTTİ, VAAT BİTTİ, 5 MİLYON VATANDAŞ SAĞLIK HİZMETİ ALAMAYACAK!

09/01/2020

SEÇİM BİTTİ, VAAT BİTTİ, 5 MİLYON VATANDAŞ SAĞLIK HİZMETİ ALAMAYACAK!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile 31 Mart yerel seçimlerinden iki gün önce yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla dolmasını ve bu sebeple 5 milyon civarında vatandaşın sağlık hizmeti alamayacak olmasını sordu.
Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan, çalışmayan, SGK’dan gelir ve aylık almayan, 18 yaşını doldurmuş ve öğrenci olmayan, aylık geliri asgari ücretin 1/3’den fazla olan Genel Sağlık Sigortası primini kendi ödemekle yükümlü tutulan kişi sayısı kaçtır?
Aylık geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu için GSS primi devlet tarafından ödenen kişi sayısı kaçtır? Sorularına yer veren Öztürk GSS prim borcunu yapılandırmak için başvuran vatandaş sayısını, yapılandırmaya rağmen borcunu ödeyemeyenlerin sayısını ve 2 yıl içinde 3 kez erteleme olmasına rağmen 18 aya varan taksitlerin neden ödenmediğinin araştırılıp araştırılmadığı gibi can alıcı noktalara temas eden Yasin Öztürk sigorta primi dolmasına rağmen EYT’li vatandaşların ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için ivedi olarak çalışma yapılmasını istedi .


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası