• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

ÇİVRİL’DE KAZANILAN ZAFERİN FİLMİ, ISPARTA'DA ÇEKİLİYOR

09/01/2020

ÇİVRİL’DE KAZANILAN ZAFERİN FİLMİ, ISPARTA'DA ÇEKİLİYOR

Anadolu'nun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferi film oluyor.
Çivril sınırları içinde yapıldığı belirtilen ve 1994 yılından itibaren akademisyenler tarafından çalıştayı yapılan Miryokefalon Zaferi’nin sinema filminin çekileceği belirtildi. Çivril’de kazanılan zaferin Isparta’da filme çekilmesi şaşkınlık uyandırırken filmin yapımcılığını Isparta Gelendost Belediyesi üstleneceği iddia edildi.
1994 yılından itibaren Çivril Belediyesi tarafından çalıştay düzenlenen ve Çivril sınırları içinde yapıldığı Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı Tarih ders kitaplarında işlenen Miryokefalon Zaferini anlatan bir sinema filmi çekileceği belirtildi. Isparta Gelendost Belediyesi’nin sosyal Paylaşım sitesi sayfasından yaptığı paylaşım ile duyurulan sinema filminin başrolünde Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Yücel Tok’un oynayacağını açıklandı.
Ünlü oyuncu ile objektiflere poz veren belediye başkanı Mehmet Sezgin konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda “ Diriliş Ertuğrul Dizisinin Saru Alp'i, Yücel Tok TRT de 1071 Alpaslan i canlandıran oyuncu Gelendost ilçemizi ziyaret edip Miryokefalon Savaş alanını gezdi. Gelendost ta çekimini yapmayı planladığımız Miryokefalon Türklerin Şafağı filminde II. Kılıçarslan’ı canlandıracak olan Yücel Tok Anadolu'nun tapusunun alındığı topraklarda olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti” ifadelerine yer verdi.
Film ile ilgili olarak başrol oyuncusu Yücel Tok’ta kişisel sayfasından yaptığı paylaşımda “1176 Miryokefelon Zaferi ll. Kılıcarslan büyük komutan Anadolu’nun tapusunu alan ve Türkün gücünü kudretini tüm Cihan’a gösteren cennet mekân Kılıçarslan sinema filminin ön çalışmaları yapıldı. Sinema genel müdürlüğümüz ve kültür bakanlığı düzeyinde ileri derecede yol kat edilmiştir. Bu büyük komutanı canlandıracağım için büyük onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Çivril sınırları içinde geçtiği akademisyen ve yakınçağ tarihçileri tarafından açıklanan, yayınlanan eser ve bilimsel yayımlarda savaş alanının Kufi boğazı ve Düzbel geçidi arasında olduğu belirtilmesine rağmen filmin Isparta Gelendost ta çekilmesi tepkilere neden oldu.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası