• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

BU KİRLİLİĞE BİR SON VERİN

20/12/2019

BU KİRLİLİĞE BİR SON VERİN

Büyük Menderes Nehri Afyon’un Dinar İlçesi’nden doğar; Uşak, Denizli ve Aydın illerinden geçerek Ege Denizi’nden dökülür.
Çok geniş bir tarım arazisinin sulama ihtiyacına cevap veren Menderes Nehri her geçen gün insan oğlu tarafından daha fazla kirletilmeye devam ediyor. Menderes Nehrini besleyen en büyük su kaynaklarından biri olan
Küfi Çayı bu kirlenmeye büyük katkı veriyor. Sandıklı ovasından geçip Işıklı gölü ve oradan da Menderes Nehrine uzanan 98,1 km uzunluğundaki
Küfi Çayı Sandıklı’dan itibaren kirletilmeye başlanıyor.
Sandıklıya bağlı yerleşim alanlarının kanalizasyon atıklarının
Küfi Çayına bırakıldığı için hem Işıklı Gölünün hem de Büyük Menderes Nehrinin kirletildiğini iddia edilirken konuya duyarlılık gösteren İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren bölgede incelemelerde bulundu.
Osmanköy sınırları içinden geçen Küfi Çayı’nın taşıdığı kanalizasyon atıklarını ve kirlenen çayı yerinde gören Koray Eren yetkililerden bu kirliliğe bir son verilmesini istedi.
İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren, “Çivril Osmanköy Mahallesinde Küfi Çayının yanındayız. Afyon bölgesinden gelen kanalizasyon atıklarıyla çayımız kirlenmiş vaziyette. Kirli sular Çivril sınırlarımıza kadar gelmiş bulunmaktadır. Osmanköy ve çevresindeki köyler hayvancılıkla uğraşmakta. Hayvanlarını otlatırken su ihtiyacını küfi çayından karşılamaktadırlar. Ve biz bu hayvanların sütünü, peynirini, etini tüketiyoruz. İnsanların sağlığı tehlike altına girmiş durumdadır. Sizler de görüyorsunuz. Çevreye verdiği zarar da ortada. Bu çay Işıklı gölüne karışmakta. Gölümüzü de kirletmekte. Bir çevre felaketi ile karşı karşıyayız. Takdiri halkımıza bırakıyorum. Yetkilileri göreve davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Eskiden yöre halkının Küfi Çayından balık ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Koray Eren, kanalizasyon atıklarının Küfi Çayına bırakılmasından sonra çayda hiç bir canlının yaşayamadığını belirtti.
KİMSE DUR DEMEYECEK Mİ?
Büyük Menderes Nehri Afyon’un Dinar İlçesi’nden doğar; Uşak, Denizli ve Aydın illerinden geçerek Ege Denizi’nden dökülür.
Çok geniş bir tarım arazisinin sulama ihtiyacına cevap veren Menderes Nehri her geçen gün insan oğlu tarafından daha fazla kirletilmeye devam ediyor. Menderes Nehrini besleyen en büyük su kaynaklarından biri olan Küfi çayı bu kirlenmeye büyük katkı veriyor. Sandıklı ovasından geçip Işıklı gölü ve oradan da Menderes Nehrine uzanan 98,1 km uzunluğundaki Küfi çayı Sandıklı’dan itibaren kirletilmeye başlanıyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası