• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

KALORİFER PETEKLERİNİZ ISINMIYORSA BUNU YAPTIRIN

20/12/2019

KALORİFER PETEKLERİNİZ ISINMIYORSA BUNU YAPTIRIN

Kışın gelmesiyle evlerde sobalar ve kaloriferler yandı. Vatandaşlar kış başında kaloriferlerinin bakımını yaptırmaya başladı.
Kalorifer bakımıyla ilgili görüşlerini aldığımız genç kaloriferci Okan Karabulut, kaloriferin dış ünitesinin bakımı kadar peteklerinin bakımının da önemli olduğunu ifade etti. Karabulut yaptığı değerlendirmede “hemen herkesin evlerinde kullandığı petekler birbirinin aynısı. Yıllarca peteklerin içinde dolaşan su küf, ve pas birikintilerine neden oluyor. Her iki senede bir temizlenen petekler %30’a yakın enerji tasarrufu sağlıyor” dedi.
Peteklerin bakım zamanı
geldiğini nasıl anlarız?
Faal durumda olan kalorifer peteklerde sıcak suyun dolaşmasını sağlar ve petekler sayesinde evimiz ısınır. Kaloriferlerimiz verimli bir şekilde yanarken, peteklere dokunduğumuzda eğer peteklerin sağ, sol ve üst kısımları sıcak orta alt kısmı diğer yerlere göre daha soğuksa peteklerin bakım ve temizlik zamanı gelmiştir. Evinizdeki petekleriniz ısıtmıyorsa mutlaka bizi arayın. Tıkalı tehsisat ve peteklerde ilaçlı vaya ilaçsız , evinizin hiç bir yerini kirletmeden temizleriz. Peteklerde zamanla tortu ve kireç tabakası birikir ve peteklerin içerisindeki suyun devirdaim yapmasını zorlaştırır bu yüzden peteklerinizin ısı verimi azalır. Bu işlemi yaptırmak %30 yakıt tasarrufu sağlar kalorifer kazanı ve peteklerinizin ömrünü uzatır ve 35-40 derecelerde ısınma sağlar.
İletişim:0541-835-77-37 H:Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası