• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

GÜRPINARLILAR MADEN OCAĞI İSTEMİYOR İYİ PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TURGAY ARSLAN ÇOCUKLARIMIZIN GEL

GÜRPINARLILAR MADEN OCAĞI İSTEMİYOR İYİ PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TURGAY ARSLAN ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ MAHVETMEYELİM

Çivril’de, mahallelerinde maden ocağı istemeyen köylüler ocağın olduğu dağa çıkarak eylem yaptı.
Çivril’in Gürpınar Mahallesinde bulunan kireç ve mıcır ocağının genişlemesine tepki gösteren mahalle sakinleri ocağa çıkarak eylem yaptı.
Çivril’in Gürpınar Mahallesinde dört yıl önce açılan mıcır ve kireç tesisinin kazı alanını genişletme kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ocağın bulunduğu Andık İni Bölgesine çıkarak eylem yaptı. Yaklaşık 300 kişinin motosiklet ve araçlarıyla çıktığı alanda maden şirketini istemediklerini belirten köylüler dağımızda maden istemiyoruz diyerek slogan attı.
Uşak’ın Eşme ilçesinde altın çıkaran şirkete ait olduğu belirtilen kireç ve mıcır tesisi dört yıl önce alanda mıcır çıkarmaya ve kireç üretimine başladığını belirten mahalle sakinleri şirketin kazı alanını büyüteceğini ve daha çok alanı dinamitle patlatacağını iddia etti. Maden sahası önünde toplanan yaklaşık 300 kişi mıcır ve kireç alanı yapmak için dağın dinamitle patlatılacağını bununda doğal yaşama ve su kaynaklarına zarar vereceğini belirterek tepkilerini dile getirdi.
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Turgay Arslan konu ile ilgili olarak doğanın ve doğal yaşamın katledilmemesi gerektiğinin altını çizdi ve şunları ekledi; “Bizim insanoğlu olarak birinci görevimiz geçmişten bu yana süre gelen doğal dengeyi korumaktır. Bugün doğal dengeyi bozarak çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almak işlenecek en önemli suçlardan birisidir. Ayrıca doğal dengeyi bozacak girişimlere dur demek de vatandaşlık görevimizdir. Eylemin yapıldığı gün şehir dışında olmam nedeni ile eyleme katılamadım. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, siyasi ayrılık gözetmeksizin, doğanın dengesini bozacak her türlü etkenin karşısında ve doğa için yapılan tüm eylemin yanındayım.
Bugün bahse konu bu mevkide kazı alanının genişletilmesi için patlatılacak dinamitler, büyük iş makinaları yapacağı çalışmalar ile yeraltı sularının dengesini bozacak ve dolayısı ile Gürpınar Mahallesi cazibesini kaybedecektir. Bu sebepten dolayı tüm hemşehrilerimizi, siyasi ayrım gözetmeksizin bu doğal katliama engel olmaya davet ediyorum. Çocuklarımızın geleceğini mahvetmeyelim. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası