• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

YANLIŞ DİYET VÜCUT DİRENCİNİ BOZAR

YANLIŞ DİYET VÜCUT DİRENCİNİ BOZAR

Diyetisyen Tuğçe Yiğit az yemekle ya da iki öğün yemekle kilo verilemeyeceğini belirterek ‘Yanlış diyet ve beslenme vücut direncini bozar” dedi.
Diyet ve Beslenme Uzmanı Tuğçe Yiğit, beslenme ve diyet konusunda uzmana danışmadan yapılan diyetlerin vücut direncini bozduğunu belirterek rastgele ya da kulaktan duyma bilgiler ile zayıflamanın zor olduğunu söyledi.
Modern çağın en büyük sorununun ayaküstü ve hızlı yenilen yemeklerden dolayı sağlıksız beslenme olduğunu altını çizen ve obezitenin çağımızın en büyük sorunu olduğunu belirten Tuğçe Yiğit “Beslenme ya da diyette yaptığımız en büyük yanlışlardan birisi tek öğün veya az yemek ya da iki öğün yemek yiyerek zayıflamaya çalışmak. Bu şekilde beslenmede vücut gün içinde alması gereken kaloriyi alamadığı için oturulan ilk öğünde daha karbonhidratlı daha şekerli yiyeceklerle hızlı bir şekilde alma yoluna gidiyor ve buda sağlıklı olmuyor” dedi.
LİMONLU SU KİLO VERDİRİR Mİ?
Kilo vermek isteyenlerin en çok limonlu su ve sirkeli su ile yağ yakmanın mümkün olup olmadığını ve kahve içmenin kilo verdirip verdirmediği merak ettiğini belirten Diyet uzmanı Tuğçe Yiğit “Evet belli besinlerin kilo vermede büyük faydaları var fakat bunları sağlıklı beslenme düzenimizin içine koyabildiğimizde metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olabiliyor” dedi.
EKMEK EN BÜYÜK B VİTAMİNİ DEPOSU
Diyet yapanların ekmekten uzak durmaya ve diyet programına ekmek yazdırmamaya çalıştıklarını belirten Tuğçe Yiğit “Aslında tam tersine ekmek bizim için çok güzel bir karbonhidrat, protein ve B vitamini kaynağı. Bağırsaklarımızın ve midemizin çalışabilmesi B12 ve B vitaminlerinin eksik olmaması için lif kaynağı olarak bizim için çok güzel bir besin” ifadelerine yer verdi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası