• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

AKİDAK’TAN ZAFER TIRMANIŞI

AKİDAK’TAN ZAFER TIRMANIŞI

AKİDAK (Akdağ İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü) bu yıl 6. sını düzenlediği Akdağ Zafer yürüyüşünü tamamladı.
30 Ağustos Zafer Haftası ve Çivril’in düşman işgalinden kurutuluş yıldönümü dolayısıyla her yıl yapılan Akdağ Zirve yürüyüşü dernek üyeleri ve doğaseverlerin katılımı ile gerçekleşti.
Çivril Belediye başkanı Hakkı Aslan tarafından 23 yıl önce başlatılan Akdağ Zafer yürüyüşü AKİDAK önderliğinde yapıldı. Çok sayıda doğasever ile dernek üyesinin katıldığı yürüyüş yaklaşık 10 saat sürdü. Beydilli Mahallesi Değirmenci yol güzergâhını izleyerek zirveye çıkan yürüyüşçüler 2447 metrede bulunan Atatürk Anıtına ulaşmadan önce güzergah üzerinde bulunan kar kuyularında mola verip karlı pekmez ile enerji depoladı.
AKİDAK önderliğinde altı yıldır yapılan zirve tırmanışlarının 30 Ağustos Zafer Haftası ve Çivril’in düşman işgalinden kurutuluşunu daha anlamlı hale getirdiğini belirten dernek başkanı Erkan Atila “6 yıldır kesintisiz devam ettiğimiz zirve yürüyüşü ile başta ulu önderimiz olmak üzere bize bu vatanı bırakan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.
Yürüyüşe katılanlar zirvede bulunan Atatürk Anıtına gerekli bakımları yaptıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra yürüyüşü tamamladı. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası