• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

TRAFİK CEZALARI CEP YAKIYOR

TRAFİK CEZALARI CEP YAKIYOR

Trafik cezalarını artıran yasa kısa süre önce yürürlüğe girerken; denetimler de tam gaz devam ediyor. Yapılan düzenleme sonrası denetimlerin sıkılaşmasıyla kesilen cezalar rekor seviyelere ulaştı.
İşte 2019 Trafik cezaları ile ilgili pek çok sürücünün merak ettiği sorular; ışıkta geçersem ne kadar ceza alırım? Yayaya yol vermezsem ne kadar ceza alırım? Emniyet kemeri takmamanın cezası ne kadar? Trafik cezaları ne kadar?
İşte bu soruların cevapları
Genel trafik kuralları ihlalleri Cezaları
Ehliyetsiz araç kullananlar için yeni ceza tutarı 2.018 TL ,
Emniyet kemeri takmayanlar için yeni ceza tutarı 108 TL,
*Not: Emniyet kemeri kullanımı artık pek çok şehirde kamera takip sistemiyle izlenmekte ve kamera görüntülerine emniyet kemersiz yakalanan sürücülere de ceza kesilebilmekte. Bu sebeple kısa mesafelerde bile emniyet kemeri cezası ile karşılaşmanız muhtemel olacaktır. Emniyet kemerini can güvenliğiniz için sürekli kullanmanızın gerektiğini önemle hatırlatırız.
Düzeni bozan ihlaller için yeni ceza tutarı 488 TL (Trafik işaretlerine zarar vermek, yola çöp atmak ve akan trafiği engellemek bu kapsamda değerlendiriliyor)
Alkollü araç kullananlar için yeni ceza tutarları şu şekilde:
1. seferinde 1.002 TL,
2. seferinde 1.256 TL,
3. seferinde 2.018 TL
Alkolmetreye üflemeyi reddedenler için yeni ceza tutarı 2.869 TL,
YAYAYA YOL VERMEYENLER YANDI!
Yıllardır ülkemizde bir şehir efsanesi gibi anlatılır: “Avrupa’da yaya geçidine adım atılınca tüm araçlar durur.” Artık Türkiye’de de aynı manzaralarla karşılaşabileceğiz çünkü bunu yapmayanlara bakın ne kadar ceza kesilecek…
Yaya geçidinde yayaya yol vermeyenler için için yeni ceza tutarı 488 TL
Sigortasız araç kullananlar için için yeni ceza tutarı 108 TL
(Sigorta poliçesinde yıllık indirim kalkıyor. Her ay için %5 gecikme alınacak. Trafik polisi çekici ile otoparka çekecek. Çekici ve otopark ücretleri ek olarak sürücü tarafından ödenecek.)
Muayenesiz araç kullananlar için yeni ceza tutarı 235 TL
(Ceza kullanan şoföre verilecek. Ayrıca ehliyete 10 ceza puanı kesilecek. Araç trafikten men edilerek ek33 düzenlenip çekici ile götürmek şartıyla 7 gün süre verilecek)
Ters yönde araç kullananlar için yeni ceza tutarı 2000 TL


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası