• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

KANALİZASYON TARIM ARAZİLERİNE TAŞTI

KANALİZASYON TARIM ARAZİLERİNE TAŞTI

Çivril’in Karabedirler Mahallesinde kanalizasyon atıkları verimli tarım arazilerine taşmaya başladı.
Kanalizasyon taşkınları sebebi ile yanına yaklaşılamayacak kadar kötü bir kokunun hakim olduğu bölgede geçimini tarım ile sürdüren çiftçiler mecburen bu ortamda çalışmak zorunda kalıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın dikkatleri çekmek için gittiği Karabedirler kanalizasyon atıklarının aktığı alana bu kez de CHP Meclis Üyesi Tunay Yazıcı gitti.
Bir süre mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Yazıcı gittiği kanalizasyon alanında tepkisini taktığı maske ile kameralar karşısına geçerek verdi.
Yazıcı tepkisini şu sözlerle dile getirdi;
“Sevgili Çivrilliler, bugün de Karabedirler Mahallemizin kanalizasyonu var. Fakat maalesef arıtması yok. Her yerde olduğu gibi maalesef Karabedirler Mahallemizdeki görüntü içler acısı. Yan tarafta görmüş olduğunuz gibi tarımsal sulama yapılıyor. Müthiş bir koku var. Burada gerçekten doğa katlediliyor. İnsanların sağlıkları tehdit ediliyor. Buradan mülkiye amirlere, belediye başkanlarına, büyükşehir belediye başkanına, sayın valimize ve buradan il sağlık müdürlüğüne sesleniyorum kesinlikle buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz. En kısa zamanda bu kanalizasyonların arıtması olma zorunluluğu var. Eğer bu şekilde, bu şartlarla gidilirse insan sağlığı büyük tehditler içerisinde olabilir. Bunları gündeme taşıyorum. Ama en kısa zamanda da çözüm getirilmesini devlet büyüklerimizden istiyoruz. Şu görmüş olduğunuz tarımsal sulama burada yan tarafta.”
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından atık su bedeli alınmasını da dile getiren Yazıcı; “Maalesef kanalizasyon var ama arıtması yok. Arıtması olmayan bir yerde bir de dar gelirli vatandaşlarımızdan atık su parası da alınıyor. Bu doğru değil. Neyin karşılığını siz veriyorsunuz? Arıtması olmayan bir yerde atık su parası alınır mı?” Dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a da seslenen Yazıcı şunları kaydetti;
“Sayın Zolan, buna en kısa zamanda çözüm getiriniz lütfen. Büyükşehir yaptınız ama maalesef insanların sağlığını tehdit ediyorsunuz. Buna en kısa sürede çözüm getirmeniz için Çivril’den sesleniyorum. Sevgili Çivrilliler buna mutlaka hep birlikte birlik olmamız lazım. Dayanışma içinde olmamız lazım, buna hep birlikte çözüm getirmemiz lazım.” H:ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası